Ανήμερα της άγριας δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, λίγες μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους ναζί και ενώ η κοινωνία ακόμα είναι συγκλονισμένη από τον άδικο χαμό του Γιώργου Μαζωνάκη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού έστειλε ένα δυνατό και συγκινητικό μήνυμα.
Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάποιος πρέπει να πεθάνει πάντα για να αλλάξει κάτι, πού ζούμε;».
«Από λίγα πράγματα παίρνουμε κουράγιο, αλλά είναι σημαντικά όλα. Και ειδικά σε μία χώρα που βλέπεις ότι πρέπει να χυθεί αίμα, να πεθάνουν άνθρωποι για να αλλάξει κάτι. Είτε είναι ο Σαχζάτ Λουκμάν, είτε είναι ο Παύλος Φύσσας, είτε είναι ο Ζακ Κωστόπουλος, η Zackie Oh, που η επέτειος του θανάτου της, της δολοφονίας της είναι σήμερα. Είτε είναι τόσοι συνάνθρωποί μας στα Τέμπη, είτε είναι διάσημος συνάδελφος σε ιατρείο στο Κολωνάκι. Κάποιος πρέπει να πεθάνει πάντα για να αλλάξει κάτι. Που ζούμε; Χρειάζεται αυτή η ανθρωποθυσία εδώ» είπε ο Αλκίνοος και κατέληξε:
«Και μετά περνά ο καιρός και έντρομος συνειδητοποιείς ότι και πάλι δεν έχει αλλάξει τις περισσότερες φορές. Όμως δεν τα βάζουμε κάτω, γιατί όπως είπε ο Βασίλης Μάγγος “κι ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα, πάντα μέχρι το τέλος, μέχρι την τελευταία στιγμή. Πάντα θα ξημερώνει”».