Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Το ΕΚ Πειραιά καλεί τα Σωματεία να καταδικάσουν την βάρβαρη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό

Αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη και ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

 Ανακοίνωση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

 

Ένα κολοσσιαίο σε διαστάσεις, μαζικό έγκλημα συντελείται τις τελευταίες ημέρες στην δοκιμαζόμενη παλαιστινιακή Γάζα.

Το Ισραήλ με αφορμή τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου επιχειρεί από θάλασσα, στεριά και αέρα μια γενικευμένη στρατιωτική επίθεση στα παλαιστινιακά εδάφη με επίκεντρο την Γάζα.

Έχει προηγηθεί ο πλήρης αποκλεισμός της περιοχής αυτής και έχει επιβληθεί η διακοπή νερού, τροφοδοσίας και ρεύματος για πάνω από 2.600.000 Παλαιστινίους.

Ταυτόχρονα οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει έως τώρα χιλιάδες νεκρούς και τραυματισμούς σε Παλαιστινίους οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι εντελώς απροστάτευτοι και τα θύματα αυξάνονται κάθε ώρα και στιγμή που περνάει.

Η στρατιωτική αυτή επέμβαση αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση των επιχειρήσεων των τελευταίων ετών όπου το ισραηλινό κράτος έχει διαπράξει εκατοντάδες δολοφονίες, συλλήψεις, φυλακίσεις, βασανισμούς, και νέους εποικισμούς σε βάρος του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.

Όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν καλέσει τον λαό σε αντίσταση για να ματαιωθούν τα σχέδια των σιωνιστών.

Ταυτόχρονα απευθύνουν κάλεσμα στους λαούς όλου του κόσμου να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την συμπαράσταση τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά καταδικάζει την επί 70 και πλέον χρόνια μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων σε μια φυλακή 362 τ. χιλιομ. στη Λωρίδα της Γάζας (μια έκταση λίγο μικρότερη από την έκταση της Νάξου), η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στη συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. 

Οι Παλαιστίνιοι είναι από τους ελάχιστους λαούς στο σύγχρονο κόσμο που δεν έχουν το δικαίωμα της δημιουργίας του δικού τους ανεξάρτητου κράτους.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά-γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, την ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Είναι κατάπτυστη η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης (αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης) που στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Δείχνει το βαθμό αντιδραστικής συμπόρευσης τους με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή, βάζοντας το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες με την πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή. 

Καταδικάζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει τη φρεγάτα «Ψαρά» στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εμπλέκει την χώρα ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στην περιοχή.

Προκαλεί η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Προσπαθώντας να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη και ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
  • Να ηττηθεί το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.
  • Κάτω ο ιμπεριαλισμός.
  • Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
  • Να ανοίξει άμεσα ασφαλής ανθρωπιστικός διάδρομος προς την Αίγυπτο (υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) για την προστασία των αμάχων και των κατατρεγμένων Παλαιστινίων.
  • Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών. Όχι στην αλληλοεξόντωσή τους.
  • Απαιτούμε την άμεση επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας στην χώρα μας!

Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας να καταδικάσουν την βάρβαρη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις