Χωρίς κατηγορία

Την Πέμπτη συγκέντρωση στην Ομόνοια και στη συνέχεια αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και στον Πειραιά, το Περιστέρι και την Καλλιθέα

BLOΤην Πέμπτη 7 Οκτώβρη, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της ναζιστικής – εγκληματικής Χρυσής Αυγής, συνδικάτα και φορείς της Αθήνας. καλούν σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια και έπειτα πορεία στο Σύνταγμα στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία, που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας  

Κάλεσμα απευθύνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Συνδικάτο Τύπου Χάρτου της Αθήνας.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Οικοδόμων τονίζει πως «ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική, ναζιστική οργάνωση, οι εγκληματικές φασιστικές – ναζιστικές συμμορίες προσπαθούν να βγουν από τα λαγούμια τους, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να εξαπολύουν επιθέσεις σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, σε όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του και μια καλύτερη ζωή. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι γίνονται έτσι το καλύτερο τσιράκι των εργοδοτών και όποιων άλλων τους δίνουν τις εντολές. 

Με την κάλυψη της Αστυνομίας, του υπουργείου Παιδείας, ορισμένων διευθυντών σχολείων έχουν ανενόχλητη δράση και προσπαθούν να μολύνουν τα μυαλά της νεολαίας μας, των παιδιών μας. Καταδικάζουμε την αδράνεια της κυβέρνησης που πάει να στήσει ένα σκηνικό εξίσωσης των ναζιστικών συμμοριών και των επιθέσεων των παρακρατικών με τους αγώνες των πρωτοπόρων φοιτητών και μαθητών, με τη συνδικαλιστική δράση και πάλη για Παιδεία αντάξια των ονείρων τους.

Μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να βάλει τέλος σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες και να απομονώσει τους φασίστες. Στέλνουμε μήνυμα ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν περνάνε στον κλάδο μας, στους χώρους δουλειάς, δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες σάπιες ιδέες και πρακτικές. Δεν δείχνουμε καμία ανοχή σε όσους δίνουν άλλοθι στο αυγό του φιδιού».

Το Συνδικάτο Τύπου Χάρτου υπογραμμίζει ότι «καταδικάζουμε το οργανωμένο σχέδιο των επιθέσεων των φασιστικών συμμοριών ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση ανασύνθεσης, με νέα μορφώματα, αλλά τις ίδιες μεθόδους τρομοκράτησης και εκφοβισμού του εργατικού – λαϊκού κινήματος, επιβεβαιώνοντας ξανά τον βρώμικο ρόλο των φασιστών ως μαντρόσκυλων του συστήματος.

Η χρεοκοπημένη και ανιστόρητη θεωρία της κυβέρνησης ΝΔ περί “δύο άκρων”, η πολιτική των “ίσων αποστάσεων”, καθώς και η ανοχή της Αστυνομίας δημιουργεί το έδαφος για την εγκληματική δράση των ναζιστικών συμμοριών ενάντια στην εργατική τάξη και τον λαό. Φανερώνει τον πραγματικό ρόλο των μπράβων του κράτους και των καπιταλιστών. Το οργανωμένο, ταξικό εργατικό κίνημα μαζί με τον λαό δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή στον φόβο και τον τρόμο που σπέρνουν οι ναζί εγκληματίες. Το μίσος και το δηλητήριό τους δεν έχουν θέση σε σχολεία, γειτονιές και εργοστάσια, πουθενά! Η θέση τους είναι στα σκουπίδια της ιστορίας».

Στον Πειραιά

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά με Ανακοίνωσή του καλεί τα εργατικά σωματεία, συλλόγους και φορείς του Πειραιά στο Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 7.00 μ.μ. στο Πασαλιμάνι ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένα χρόνο μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από το εφετείο την ημέρα της δίκης της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με εκατοντάδες χιλιάδες να απαιτούν την καταδίκη της, οι φασιστικές – ναζιστικές συμμορίες, προσπαθούν να ξαναβγούν από τα λαγούμια τους.

Δεν επαναπαυόμαστε! Η πάλη απέναντι στο φασισμό συνεχίζεται!

Εξάλλου οι σχέσεις των διάφορων φασιστικών ομάδων με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς είναι γνωστές. Κάνουν τις πλάτες σε κάθε ευκαιρία στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας, δρουν θρασύδειλα ενάντια στο οργανωμένο κίνημα. Για τέτοιου είδους ομάδες ισχύει μόνο ό,τι απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και το σύστημα. 

Αυτό αποδεικνύουν οι θρασύδειλες, δολοφονικές επιθέσεις φασιστών απέναντι σε μέλη φοιτητικών συλλόγων, αλλά και σε μαθητές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με την κάλυψη των δυνάμεων καταστολής και της διεύθυνσης του σχολείου! Με την κάλυψη της αστυνομίας, του Υπουργείου Παιδείας, ορισμένων διευθυντών σχολείων κινούνται ελεύθεροι μέσα στα σχολεία και επιχειρούν να μολύνουν τα μυαλά των παιδιών μας με το φασιστικό δηλητήριο.

Μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να βάλει τέλος σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες και να απομονώσει τους φασίστες. Οι προσπάθειες διαφόρων τέτοιων ομάδων να εμφανιστούν ξανά θα πάρουν αποφασιστική απάντηση από όλο το λαό! Ο λαός του Πειραιά, σωματεία και σύλλογοι έδωσαν την απάντηση και όταν ακύρωσαν τον σχεδιασμό φασιστικών ομάδων να χυθεί ρατσιστικό δηλητήριο κατά την άφιξη της κούκλας Αμάλ και για άλλη μια χρονιά στην μεγάλη συγκέντρωση με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, συλλόγους και φορείς του Πειραιά σε Παμπειραϊκό Συλλαλητηρίo την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 7.00 μμ στο Πασαλιμάνι ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής. 

Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία και τις σχολές!

Έξω από τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς!

Στο Παμπειραϊκό Συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι καλούν και τα Ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κανάρη.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Περιστέρι στις 7 μ.μ. στην πλ. Δημαρχείου και στην Καλλιθέα στις 7.30 μ.μ. στην πλ. Κύπρου

(Επισκέψεις: 105 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend