Πολιτική

Τι δουλειά έχει ο Στέλιος Πέτσας σε μία εξεταστική για τη… Λίστα Πέτσα;

Κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν θα καταθέσει στην επιτροπή που συστήθηκε για την διερεύνηση της κρατικής χρηματοδότησης στα ΜΜΕ αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ούτε τα προσχήματα δεν προτίθεται να τηρήσει η Νέα Δημοκρατία στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Λίστα Πέτσα και τις χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ με αφορμή την πανδημία. Αυτό έγινε σαφές αφού σήμερα η «γαλάζια» πλειοψηφία (15 στους 29) στην Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να μην κληθεί κανένα πολιτικό πρόσωπο. Παρά το γεγονός πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεώρησαν αυτονόητο ότι στην επιτροπή πρέπει –τουλάχιστον- να καταθέσει ο Στέλιος Πέτσας, ως ο υπουργός που κατά την διάρκεια της θητείας του διανεμήθηκαν κονδύλια 42 εκατομμυρίων ευρώ σε ΜΜΕ.

Η Νέα Δημοκρατία δικαιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να κληθούν πολιτικά πρόσωπα γιατί θα αποκτήσει …επικοινωνιακό χαρακτήρα η επιτροπή. Παρά το γεγονός ότι σε όλες τις εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές της Βουλής είναι πάγια πρακτική να καλούνται οι υπουργοί εφόσον τους αφορά η έρευνα που διεξάγεται.

Η Ν.Δ υποστηρίζει ότι δεν συναίνεσε στο να κληθούν πολιτικά πρόσωπα «με στόχο να προστατεύσει τη διαδικασία από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και αποπροσανατολιστικές προθέσεις που τελικά βλάπτουν την αναζήτηση της αλήθειας, η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει όλους τους θεσμικούς παράγοντες που με την ιδιότητά τους μπορούν να ρίξουν φως σε όλες τις πτυχές που διερευνά η επιτροπή».

Σημείωσε επίσης πως «ο κατάλογος των μαρτύρων εγκρίθηκε με πλειοψηφία, σε μια ανοιχτή διαδικασία που υπηρετεί με σεβασμό τα δικαιώματα της μειοψηφίας».

(Επισκέψεις: 765 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Από το 1990 σε ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοσταθμούς και ιστοσελίδες και από το 1995 στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend