Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στον σταθμό του ΟΣΕ στις 22 Φλεβάρη – Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί

Συνδικαλιστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στη Hellenic Train, το ΣΕΤΕΠΕ, το ΣΕΤΗΠ και το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, καλούν σε συγκέντρωση συνδικάτων..

Συνδικαλιστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στη Hellenic Train, το ΣΕΤΕΠΕ, το ΣΕΤΗΠ και το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, καλούν σε συγκέντρωση συνδικάτων την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στον σταθμό του ΟΣΕ, μπροστά στη συμπλήρωση στις 28 Φλεβάρη ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, «οι περισσότεροι από τους οποίους από τη Θεσσαλονίκη», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, τονίζουν πως στις 28 Φλεβάρη είναι και μέρα απεργίας που «δεν επιλέχθηκε τυχαία, ούτε είναι μόνο συμβολική. Είναι καθολική απαίτηση των δεκάδων σωματείων της Θεσσαλονίκης που την οργανώνουν, καθολική διεκδίκηση του λαού και της νεολαίας να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα, να μπορεί ο λαός να ταξιδεύει με σύγχρονα, ασφαλή και φτηνά τρένα, να μην τρέμει το φυλλοκάρδι του για το αν και πότε θα συμβεί το κακό».

«Την ίδια μέρα απεργούμε και διαδηλώνουμε για τον μισθό και τις Συλλογικές Συμβάσεις, για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία. Για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια που σαρώνει. Για να πάψουν οι πλειστηριασμοί και το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών», επισημαίνεται ακόμα.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς επισημαίνουν και τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ για το έγκλημα των Τεμπών, του ΟΣΕ και της ιταλικής πολυεθνικής που διαχειρίζεται τα τρένα. Καταγγέλλουν την προσπάθεια κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ να βγάλουν λάδι την πολιτική της «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που υπηρέτησαν διαχρονικά, υλοποιώντας στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ, όπως το σπάσιμο του σιδηροδρομικού έργου σε κομμάτια, την παράδοσή του σε ιδιωτικές εταιρείες, συμβάλλοντας στη σημερινή άθλια κατάστασή του, και την αποψίλωση του ΟΣΕ από προσωπικό, «προκειμένου να είναι φτηνότερος για το κράτος και πιο ανταγωνιστικός για τους επενδυτές».

Υπενθυμίζουν τις συγκλονιστικές μαζικές διαδηλώσεις λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα με το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» και υπογραμμίζουν ότι και αυτές τις μέρες με το ίδιο σύνθημα κορυφώνεται η προετοιμασία της απεργίας, με αποφάσεις εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων: «Γιατί η πολιτική του κέρδους που βρίσκεται πίσω από την ακρίβεια και τους μισθούς-φιλοδωρήματα, την ένταση της εκμετάλλευσης, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων, που ευθύνεται για το σημερινό “μακελειό” στους χώρους δουλειάς, με τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα, αλλά και για το χάλι στην Υγεία, είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη ζωή του λαού, όπως απέδειξε το έγκλημα στα Τέμπη».

«Στις 28 του μήνα λοιπόν απεργούμε! Κλιμακώνουμε τον αγώνα για τις ζωές μας, ενάντια στην πολιτική που στηρίζει την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο χρέος και στους νεκρούς των Τεμπών, στους συγγενείς τους που ζητάνε δικαίωση», υπογραμμίζουν, στο τέλος.

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις