Πολιτική

Θεανώ Φωτίου: «Κανείς δεν πρόκειται να επικαλείται τα μνημόνια ως τον υπέρτατο νόμο»!

Η κυρία Θεανώ Φωτίου είναι αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας (9-1-2017) ήταν παρούσα δίπλα στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η κυρία Θεανώ Φωτίου σχολιάσε την κινητοποίηση ως εξής, σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ (10-1 – 2019):

«…υπήρξε μία βίαιη εισβολή (…) Για εμάς, έχει σημασία να μπορεί να γίνεται ο διάλογος με τους εργαζόμενους. Όμως, η εισβολή δεν άφηνε κανένα περιθώριο, ούτε για διάλογο ούτε για απαντήσεις».

Η κυρία Θεανώ Φωτίου έχει κάνει και αυτή τις… εισβολές της, φωνάζοντας για ανθρώπους που 

 «πένονται εξαιτίας των μνημονίων».

Μάλιστα, είχε και μια… μεγάλη κουβέντα για τα μνημόνια: 

«Κανείς δεν πρόκειται να επικαλείται τα μνημόνια ως τον υπέρτατο νόμο»!

Για να προσθέσει: 

«Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δώσουμε κανένα συγχωροχάρτι σε καμία απόφαση η οποία θα καταστρέψει ανθρώπους και ταμεία»!

Φανταζόμαστε πως η κυρία Φωτίου θα μοιράζεται τις αναμνήσεις της από εκείνες της εποχές του αντιμνημονιακού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ (πριν ψηφίσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ το δικό του μνημόνιο), με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Η τελευταία, άλλωστε, είχε πάει και πέρα από τα μνημόνια, αφού είχε δηλώσει: «Αυτά είναι οι νόμοι τους αλλά δεν είναι το δίκαιο. Το δίκαιο το φτιάχνουν οι λαοί. Δεν το φτιάχνουν οι τεχνοκράτες της τρόικα (…) Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το κεφάλι. Αν σηκώσουμε το κεφάλι αυτοί θα είναι σκυφτοί».

Χρειάζεται κάποιο σχόλιο;… Το καλύτερο σχόλιο είναι το βίντεο από την… εισβολή με την κυρία Θεανώ Φωτίου (από το…μακρινό 2013), ένα βίντεο πραγματικά απολαυστικό. 

(Επισκέψεις: 34 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend