«Από την αρχή ακούω προσβολές! Όχι άλλες! Δεν το ανέχομαι! Θα δηλώσω αποχή και θα αποφανθεί το συμβούλιο. Δεν με αφήνετε να μιλήσω!» δήλωσε η πρόεδρος της δίκης των «εξαφανισμένων» βίντεο στα Τέμπη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ethnos.gr. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα ρεπορτάζ, σε περίπτωση που η πρόεδρος δηλώσει αποχή και, η δήλωσή της γίνει δεκτή, η δίκη θα ξεκινήσει εκ νέου με νέα σύνθεση.
Η συγκεκριμένη δίκη αφορά τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας και ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη μη προσκόμιση των βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στον εφέτη ανακριτή της κύριας υπόθεσης, για τη σύγκρουση και την επανεγγραφή νέων δεδομένων στον ψηφιακό σκληρό δίσκο, τους πρώτους μήνες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η ανάκτηση του υλικού όταν αυτό παραδόθηκε, τελικά, στον ανακριτή το καλοκαίρι του 2023.
Πριν τη διακοπή της δίκης η πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για την εν μέρει χορήγηση αντιγράφων από τα ψηφιακά δεδομένα που κατασχέθηκαν από συσκευές των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων της κύριας δικογραφίας και είναι επίσης μάρτυρες στην συγκεκριμένη υπόθεση. Αυτή τη στιγμή οι δικηγόροι λαμβάνουν αντίγραφα των δεδομένων ενώ επί του αιτήματος αποχής αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 συνεδριάσεις.
Ο δικηγόρος και πατέρας της αδικοχαμένης Μάρθης, Αντώνης Ψαρόπουλος, εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τις παλινωδίες της έδρας, τονίζοντας ότι η αναζήτηση της αλήθειας θυσιάζεται στον βωμό των εντυπώσεων: «Δυστυχώς σήμερα επαναλήφθηκε μια περίεργη παλινωδία από την πλευρά της έδρας που δεν ωφελεί την εξέλιξη. Θέλουμε να εκδικάσουμε μια υπόθεση, όχι να καταγγείλουμε. Αν ο λόγος των συνηγόρων είναι μόνο καταγγελτικός, δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια εμείς οι συγγενείς. Είμαι εξοργισμένος με τη στάση κάποιων που επιδιώκουν την καταγγελία και όχι την ουσία. Είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει η υπόθεση εξ υπαρχής, κάτι που αποτελεί πλήγμα για εμάς και όχι για τους κατηγορούμενους».