Κοινωνία

Συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία

Αρχίζει ξανά η δωρεάν διάθεση των self-test από τα φαρμακεία. Τα τεστ δικαιούνται όλοι οι υπάλληλοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αλλά και οι νέοι 18-30 ετών, ενώ δε θα τα λαμβάνουν όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του εμβολίου.

Θα συνεχιστεί η διάθεση των δωρεάν self test από τα φαρμακεία της χώρας από την Πέμπτη 1 ιουλίου έως τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αλλά και νέοι 18-30 ετών θα μπορούν να προμηθεύονται εφάπαξ τα 4 δωρεάν self test (ένα για κάθε εβδομάδα) που τους αναλογούν για τον μήνα Ιούλιο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ το Σύστημα Διάθεσης Self-Test θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 1/7/2021 και ώρα 8:00 έως και το Σάββατο 10/7/2021 και ώρα 17:00, με προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του από το Σάββατο 3/7/2021 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 5/7/2021 και ώρα 8:00.

Για την ομαλή προμήθεια των δωρεάν self test, οι δικαιούχοι καλούνται να τα παραλαμβάνουν κατά τις τακτικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας ή διανυκτέρευσης.

Τονίζεται πως τα δωρεάν self test δεν θα λαμβάνουν όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του εμβολίου.

 
(Επισκέψεις: 93 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend