Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΕΚ Πειραιά: Να στελεχωθεί ΤΩΡΑ το φαρμακείο στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ

Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Φθηνό φάρμακο για όλο το λαό – την άμεση στελέχωση του φαρμακείου του νοσοκομείου ζητάει και η ΚΟ Δήμου Πειραιά του ΚΚΕ

Με Ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά απαιτεί να στελεχωθεί ΤΩΡΑ το φαρμακείο στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ. Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Φθηνό φάρμακο για όλο το λαό:

Το τελευταίο διάστημα οι ελλείψεις στα φάρμακα ακόμα και για ένα ντεπόν και οι αυξήσεις στις τιμές τους, η αύξηση των ιώσεων ιδιαίτερα στα παιδιά αλλά και στους μεγαλύτερους, η αναμονή στα νοσοκομεία για μια απλή εξέταση αλλά και για σοβαρά χειρουργεία, φέρνουν σε πραγματική απόγνωση εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.

Η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό των δομών ΠΦΥ, των νοσοκομείων  και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή κάνουν οριακή και επικίνδυνη την κατάσταση για την υγεία του λαού.

Η τελευταία εξέλιξη στο ογκολογικό Νοσοκομείο Μεταξά με  την ακύρωση θεραπειών καρκινοπαθών και τη δυσχερή χρέωση φαρμάκων από την διακοπή της λειτουργίας του φαρμακείου του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αυτά είναι τα τραγικά τα αποτελέσματα της υποστελέχωσης στο Φαρμακευτικό Τμήμα του νοσοκομείου με αποτέλεσμα τις ακυρώσεις των θεραπειών των ογκολογικών ασθενών.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και με το τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που ακολουθούν πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας έχουν τεράστιες ευθύνες. Δεν γίνεται από την μια η βιομηχανία φαρμάκου να ανακοινώνει διαρκώς τεράστια κέρδη και από την άλλη ο λαός να φοβάται αν αρρωστήσει για το αν θα βρει φάρμακα ή αν θα μπορέσει και πότε να εξεταστεί ή να χειρουργηθεί.

Από αυτή τη σκοπιά η διοίκηση του νοσοκομείου καλό θα ήταν αντί ανακοινώσεων να αφουγκραστεί την αγωνιώδη φωνή των εργαζομένων, των ασθενών και των οικογενειών τους που βιώνουν από πρώτο χέρι τις ελλείψεις στον δημόσιο τομέα υγείας και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν από την υλοποίηση αυτής της πολιτικής.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Να μην δεχτούμε άλλη μια υποβάθμιση της υγείας μας.

Την Παρασκευή 13/1/2023 συμμετέχουμε μαζικά σε κινητοποίηση στο νοσοκομείο Μεταξά στις 10.00 το πρωί ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου διεκδικώντας:             

  • Να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το φαρμακείο
  • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, με μαζικές προσλήψεις και τις απαραίτητες υποδομές
  • Δωρεάν φάρμακο για τον λαό, για κάθε ασθενή, την ώρα που το χρειάζεται
  • Να καταργηθούν οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκου, τώρα, πλήρως και για πάντα
  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση τιμών στο όνομα της επάρκειας.

 

ΚΟ Δήμου Πειραιά του ΚΚΕ: Αμεση στελέχωση του φαρμακείου του νοσοκομείου Μεταξά

 

Την άμεση στελέχωση του φαρμακείου του νοσοκομείου Μεταξά, όπου υπάρχει μόνο ένας φαρμακοποιός, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται θεραπείες καρκινοπαθών, αλλά και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας, με φάρμακο δωρεάν για τον λαό, απαιτούν οι Κομματικές Οργανώσεις του Δήμου Πειραιά του ΚΚΕ:

Στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν:

«Δεν φτάνει που τους τελευταίους μήνες, όλοι βρισκόμαστε σε ένα πραγματικό κυνήγι για να βρούμε τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας.

Δεν φτάνει που έχει γίνει θρίλερ να ανακαλύψεις ακόμα και ντεπόν… Ενώ δεν συζητάμε καν για τα εισπνεόμενα και άλλα απαραίτητα φάρμακα για τις παιδικές ιώσεις…

Δεν φτάνει που οι ιώσεις κυριολεκτικά θερίζουν στα σχολεία και όχι μόνο, με το σύστημα υγείας να είναι ακόμα πιο υποστελεχωμένο και αποδυναμωμένο. Που σε όλους τους Δήμους του Πειραιά, πιο εύκολα βρίσκεις ψύλλο στα άχυρα παρά οικογενειακό γιατρό. Που τα λιγοστά Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ είναι υποστελεχωμένα, με έλλειψη ειδικοτήτων και εξοπλισμού…

Ήρθε τώρα το «κερασάκι στην τούρτα»… δηλαδή η υπολειτουργία, λόγω της έλλειψης προσωπικού, του φαρμακείου του αντικαρκινικού νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ»!

Γεγονός που οδηγεί σε ακυρώσεις θεραπειών καρκινοπαθών, σε αδυναμία εκτέλεσης ακόμα και πιο απλών συνταγών, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων ασθενών και τη ζωή εκατοντάδων καρκινοπαθών!!!

Το έγκλημα απέναντι στην υγεία του λαού έχει ονοματεπώνυμο: Εμπορευματοποίηση της υγείας και των φαρμάκων!

Έγκλημα με την υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ που ψήφισε πρόσφατα τον απαράδεκτο νόμο για τη δευτεροβάθμια υγεία. Και με την υπογραφή και των προηγούμενων κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Όλοι αυτοί σε σκυταλοδρομία, εντείναν την υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, στήριξαν τα κέρδη των ιδιωτικών μεγαλοκαρχαριών της ιδιωτικής υγείας, των φαρμακοβιομηχάνων και των φαρμακέμπορων ενώ την ίδια ώρα θεωρούν «κόστος» την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την στελέχωση των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας!

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή σε αυτή την εγκληματική πολιτική σε βάρος της υγείας του!

Με ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για:

  • Να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το φαρμακείο του «Μεταξά»!
  • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, με μαζικές προσλήψεις και τις απαραίτητες υποδομές.
  • Δωρεάν φάρμακο για τον λαό, για κάθε ασθενή, την ώρα που το χρειάζεται.
  • Να καταργηθούν οι παράλληλες εξαγωγές, τώρα, πλήρως και για πάντα.
  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση τιμών στο όνομα της επάρκειας».

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις