Κοινωνία

Συμβολική κινητοποίηση στις 3 Δεκέμβρη (Παγκόσμια μέρα των ΑμεΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια μέρα των ΑμεΑ, το αναπηρικό ταξικό κίνημα καλεί στις 11 π.μ. στη συμβολική αγωνιστική συγκέντρωση ΑμεΑ, γονέων, κηδεμόνων και εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και την Πρόνοια στο Μ. Μαξίμου, με όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κτλ).

Στην κινητοποίηση καλούν η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και τα ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή. 

Παράλληλα, στηρίζουν τη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στις 5.30 μ.μ. η ΣΕΑΑΝ, με θέμα: «Εθνικό Σχέδιο της κυβέρνησης για την Αναπηρία και οι θέσεις του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος με φόντο τη πανδημία και το νέο πετσόκομμα που ετοιμάζει για τις κοινωνικές δαπάνες Υγεία και Πρόνοια, ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης 2021».

Παρεμβάσεις θα κάνουν ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου και η πρόεδρος της ΠΟΜΕΕΑ.

Ολιγόλεπτες παρεμβάσεις θα έχουν δικαίωμα να κάνουν και όλοι οι συμμετέχοντες.

Για να συμμετάσχετε ακολουθήστε τη διεύθυνση (πατήστε πάνω στα μπλε γράμματα):

https://us02web.zoom.us/j/9333076881?pwd=RDNEb0ZsQlpnaXJIREtKMzJZYXN1dz09 με τους κωδικούς:

Meeting ID: 933 307 6881 password: 48VxP2

Δυνατότητα συμμετοχής μέσω τηλεφώνου, καλώντας δωρεάν από σταθερό στα τηλέφωνα: 

211 198 4488

231 118 0599  

Meeting ID: 933 307 6881 password: 958820 

Ανάμεσα σε άλλα, υπογραμμίζουν: «Θρηνούμε ήδη νεκρούς, ΑμεΑ, χρόνια πάσχοντες, αλλά και εργαζόμενους. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη γι’ αυτό το έγκλημα! Και συνένοχοί της είναι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, παρά τις κοκορομαχίες που στήνουν σήμερα, αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, όπως και η ΓΣΕΕ, που με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο βάζουν πλάτη σε αυτή τη πολιτική. Κατ’ απαίτηση της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών, ετοίμαζαν τον Καιάδα για τα ΑμεΑ, τον μεσαίωνα για τους εργαζόμενους, για όλο το λαό: Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αναπηρία -όπως το βάφτισαν-, αλλά και το Σχέδιο Πισσαρίδη και το πρόγραμμα της ανάκαμψης». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 132 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend