Κοινωνία

Συμμετέχουν στη σύσκεψη της Τρίτης 5 Οκτώβρη στο Σπόρτινγκ τα Ναυτεργατικά Σωματεία

ΠΕΜΕΝ               ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ            ΠΕΕΜΑΓΕΝ            ΠΕΠΡΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να οργανώσουμε την πάλη των ναυτεργατών και να συντονίσουμε τη δράση μας με σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στην εφαρμογή του νόμου  Χατζηδάκη (ν.4808/2021), που ξεθεμελιώνει κατακτήσεις και δικαιώματα, που κατάκτησε η εργατική τάξη  με αγώνες και θυσίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΠΕΝΗΗΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Αναδείχτηκε η σφοδρή επίθεση, που θα δεχτούν στα θεμελιώδη δικαιώματα τους  οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με την εφαρμογή του ν.4808/2021 και η ανάγκη για οργανωμένη αντεπίθεση ναυτεργατών, εργαζομένων, για να μείνει ο νόμος στα χαρτιά.

Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε η συμμετοχή στο κάλεσμα Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, που διοργανώνουν σύσκεψη την ΤΡΙΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 6.30 μ.μ στο ΓΗΠΕΔΟ του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ.

Καλούμε τα ναυτεργατικά σωματεία, τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να συνεχίσουμε με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων μας, να διεκδικήσουμε:

Κατάργηση του ν.4808/2021, ν.4714/2020 και του συνόλου των αντεργατικών νόμων.

Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο, υποχρεωτική ασφάλιση στο ΝΑΤ, για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται

Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Κατάργηση του νόμου Βρούτση/Κατρούγκαλου και Χατζηδάκη και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων. Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Άμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ. Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.

Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μαζικός εμβολιασμός, χωρίς εκβιασμούς, υποχρεωτικότητα και «ατομική ευθύνη», με την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, με παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

■ Άμεσα μέτρα για τον ασφαλή επαναπατρισμό των χιλιάδων εγκλωβισμένων ναυτεργατών, στα ποντοπόρα καράβια.

Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
(Επισκέψεις: 94 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend