Σε συλλαλητήριο και στάση εργασίας την Παρασκευή 13 Φλεβάρη ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και συνδικάτα, καθώς εκείνη τη μέρα θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή. Την ίδια μέρα θα υποδεχθούν αγωνιστικά τους αγρότες που θα διαδηλώνουν στην Αθήνα.
Θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 μ.μ. και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στη 1 μ.μ.
Το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας έλαβε την σχετική απόφαση μετά από πρόταση της ΔΑΣ.
«Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο – έκτρωμα κυβέρνησης – ΓΣΕΕ – ΣΕΒ που βάζει ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Το 33ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας καταδικάζει το αντεργατικό νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή, ως συνέχεια της απαράδεκτης λεγόμενης “Κοινωνικής Συμφωνίας” κυβέρνησης ΓΣΕΕ – ΣΕΒ.
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δίνει τη χαριστική βολή στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθηλώνει τους μισθούς και πετσοκόβει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, νομιμοποιώντας τη φτώχεια και την εκμετάλλευση στο όνομα της “ανταγωνιστικότητας” και των “αντοχών της οικονομίας”», τονίζεται στο σχετικό ψήφισμα.
ΕΚ Πειραιά: Να μην τολμήσουν να φέρουν το άθλιο νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κηρύσσει στάση εργασίας για την Παρασκευή 13/2 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ.
Υπογραμμίζει πως πρόκειται για «νομοσχέδιο που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων, την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις για να μπορούν να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας. Και με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει την άθλια συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του εργατοπατέρα Παναγόπουλου. Τους λέμε να μην τολμήσουν να το φέρουν για ψήφιση στη Βουλή!».
Καλεί επίσης στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών, σημειώνοντας πως ο αγώνας τους «είναι δίκαιος και είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης γιατί έχουμε τον ίδιο αντίπαλο. Τα μονοπώλια, το κεφάλαιο, το κράτος τους και τις κυβερνήσεις. Εκείνους τους εξοντώνει στο χωράφι και μας στο ράφι, για τα κέρδη των εμποροβιομήχανων».
Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο την Τετάρτη 11/2
Επίσης, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε συλλαλητήριο που διοργανώνουν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις και δικαιώματα απευθύνουν Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης. Θα γίνει την Τετάρτη 11 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.
«Καλούμε όλα τα σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όλη την εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης σε οργάνωση και αγώνα! Να επιβάλλουν το δίκιο τους σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς μέσα από τα σωματεία τους! Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις, με κατοχυρωμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας, με εξασφαλισμένα δικαιώματα!», τονίζεται στο κάλεσμα.
Συλλαλητήριο την Τετάρτη 11 Φλεβάρη θα γίνει από εργατικά σωματεία και φορείς και στην Καβάλα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη.