Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συνήγορος 12χρονης στον “Ημεροδρόμο”: Απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση- Είναι θύμα και όχι πορνοστάρ όπως είπαν οι συνήγοροι

Δεν έχουν τέλος η αποστροφή και οι αντιδράσεις της κοινωνίας για την πρόταση της εισαγγελέα έδρας στην φρικώδη υπόθεση συστηματικής..

Δεν έχουν τέλος η αποστροφή και οι αντιδράσεις της κοινωνίας για την πρόταση της εισαγγελέα έδρας στην φρικώδη υπόθεση συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Μαρία – Ελένη Νικολού πρότεινε ο 55χρονος Ηλίας Μίχος να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή. Πρότεινε να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών για βιασμό της ανήλικης, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Αντιθέτως, για την μητέρα του 13χρονου πλέον κοριτσιού, η εισαγγελέας προτείνει ενοχή για μαστροπεία μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την κόρη της να εκδίδεται. Την κατηγορεί, επίσης, ότι πίεζε και προέτρεπε την ανήλικη να παράγει βίντεο και φωτογραφίες με στόχο την αποκόμιση κέρδους. Προτείνει την ενοχή της και για πορνογραφία, δηλαδή διανομή του υλικού σε συγκατηγορούμενούς της. Αμφότερες οι κατηγορίες της μαστροπείας έχουν την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Στην πρώτη της αντίδραση μετά την ανακοίνωση της εισαγγελικής πρότασης, η συνήγορος της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου την χαρακτήρισε απαράδεκτη και επισήμανε την επαναθυματοποίηση της ανήλικής η οποία επιχειρείται με αυτόν τον τρόπο.

Σε δήλωσή της στον Ημεροδρόμο, η κυρία Ταραχοπούλου τονίζει ότι κύριο μέλημα της υπεράσπισης αυτού του κοριτσιού είναι η δικαίωσή του και το σπάσιμο του κύκλου της σιωπής για όλα τα παιδιά που υφίστανται αντίστοιχες βιαιότητες.

 

Αναλυτικά η δήλωση της Ασπασίας Ταραχοπούλου στον Ημεροδρόμο: 

Απαράδεκτη η πρόταση της κ. Εισαγγελέως του Μικτου Ορκωτου Δικαστηρίου η οποία διατύπωσε  αμφιβολίες για το βιασμό της 12χρονης από τον Μίχο και πρότεινε την αθώωσή του και μετάτρεψε την κατηγορία της μαστροπείας από εξώθηση με προσφορά ή παροχή χρημάτων σε απλή διευκόλυνση. 

Η πρόταση αυτή αν μη τι άλλο οδηγεί στην επαναθυματοποίηση της ανήλικης.

Με την αγόρευσή μας και την ανάδειξη των αποδεικτικών στοιχείων της δικογραφίας, είμαι βέβαιη ότι η πρόταση αυτή δεν θα γίνει αποδεκτή από το Δικαστήριο.

Η ανήλικη δεν είναι ούτε πορνοστάρ, όπως χαρακτηρίστηκε από συνηγόρους της υπεράσπισης, ούτε εκδιδόμενη γυναίκα, ούτε ενα νυμφίδιο που αποπλανούσε ενήλικους οικογενειάρχες.

Η ανήλικη είναι ΘΥΜΑ , ένα παιδί που δεν ευτύχησε να ζήσει την παιδική του ηλικία, ενα παιδί που γνώρισε τη φτώχεια, τη στέρηση, την εξαθλίωση, την απόλυτη εκμετάλλευση.

Κύριο μέλημά μας είναι η δικαίωση αυτού του παιδιού και το σπάσιμο της σιωπής από όλα τα παιδιά που υφίστανται ανάλογες καταστάσεις, να καταλάβουν ότι πρέπει  να ΜΙΛΗΣΟΥΝ, γιατί τα παιδιά πρέπει να είναι ιερά σε αυτή τη χώρα.

 

Οι απίθανοι ισχυρισμοί της συνηγόρου των κατηγορουμένων

Το πρωί της Πέμπτης, η συνήγορος υπεράσπισης ορισμένων εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, Βάσω Πανταζή, είπε αναφερόμενη στην 12χρονη ότι «αυτό το κορίτσι είχε επιλέξει δυστυχώς για να επιβιώσει μία συγκεκριμένη στάση ζωής» και έκανε λόγο για μία τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη εισαγγελική πρόταση. «Δεν το ξέρετε από την δικογραφία ότι αυτό το κορίτσι έπαιρνε χρήματα ως εκδιδόμενη;» διερωτήθηκε η κυρία Πανταζή σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της και προσέθεσε: «Ε βέβαια είχε επίγνωση» η 12χρονη των όσων έκανε, εξηγώντας πως η ανηλικότητα έχει κατέβει όρια. Μάλιστα, σημείωσε ότι «δυστυχώς αυτό το κορίτσι για να επιβιώσει έκανε πράγματα που δεν χωρά ανθρώπου νους», αλλά δεν μπορει να τα αποκαλύψει καθώς η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να αναγκαστεί το 13χρονο κορίτσι να ζητήσει και συγγνώμη από τους 200 και πλέον βιαστές της για την ταλαιπωρία ή να τους πληρώσει και καμιά αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα και την ψυχική οδύνη. Στην πλέον πολύκροτη υπόθεση trafficking των τελευταίων ετών στην χώρα μας, η ελληνική Δικαιοσύνη και η ελληνική πολιτεία είναι και πάλι κατώτερες ακόμη και των πιο χαμηλών προσδοκιών.

Σε ένα δικαστικό σύστημα που αναγνωρίζει σε ένα παιδί την συνείδηση και την συναίνεση να πουλάει το κορμί του για να βγάζει λεφτά, και ταυτόχρονα δέχεται ως απολύτως λογικό και πειστικό το επιχείρημα ενός 55χρονου άνδρα ότι έκανε σεξ μαζί του (αρκετό καιρό πριν κλείσει τα 12) επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί του, οποιοδήποτε σχόλιο περιττεύει.  

Σχετικά θέματα

Απόψεις