Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συγκινητική και μεγάλη η υποδοχή του λαού της Λαμίας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

  Tη θερμή υποδοχή του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, των εργαζομένων και του λαού της Λαμίας χαιρετίζουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, τονίζοντας..

 

Tη θερμή υποδοχή του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, των εργαζομένων και του λαού της Λαμίας χαιρετίζουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, τονίζοντας ότι αναδεικνύει το πλατύ αγκάλιασμα του αγώνα τους και δίνει δύναμη για να συνεχίσουν.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν μετά τη σημερινή δυναμική αγωνιστική παρέμβαση στη Λαμία, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ αναφέρουν:

«Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ χαιρετίζουν από καρδιάς την υποδοχή του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, αλλά και την προετοιμασία που είχε κάνει όλες τις προηγούμενες ημέρες για την επιτυχία της αυτοκινητοπορείας – περιοδείας και συνέντευξης Τύπου που έδωσαν σήμερα τα σωματείο μας στην πλατεία Ελευθερίας στις 11.30 π.μ.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την υποδοχή του λαού της Λαμίας, που ήταν συγκινητική και μεγάλη. 

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα μαθαίνουν την αλήθεια για το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ και την αποτυχία του σχεδίου της κυβέρνησης. Όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού την καταγγέλλει και συντάσσεται μαζί μας στον αγώνα που κάνουμε για την επαναλειτουργία της και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Η επιτυχία της απεργίας και της συναυλίας αλληλεγγύης του Γιώργου Νταλάρα και της Φωτεινής Βελεσιώτου την Τετάρτη, στις 12.30 μ.μ., στην παραλία της Λάρυμνας, είναι δεδομένη.

Συνεχίζουμε για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Για να μάθει όλη η Ελλάδα την αλήθεια. Για να είναι ακόμη πιο δυναμικές, μαζικές και αποφασιστικές οι επόμενες κινητοποιήσεις, έτσι ώστε να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτή, να μην σπαταληθεί άλλο χρήμα του λαού, να μην μαραζώσουν μεγάλες περιοχές σε 5 νομούς της χώρας μας.

Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην ευρωπαϊκή ένωση. Η παραγωγή της ήταν μεγαλύτερη, από την παραγωγή των ΗΠΑ. Το κλείσιμό της είναι εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και επιχειρησιακό έγκλημα. 

Καλούμε τα τοπικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης να πραγματοποιήσουν εκπομπές, να ανοίξουν συζητήσεις, να καταθέσουμε στοιχεία, προτάσεις, να ενημερωθεί ο λαός της Στερεάς και όλης της χώρας»

Σε κάθε τους βήμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συναντούσαν την λαϊκή οργή για τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για το λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, για το πέταγμά τους στα ντροπιαστικά προγράμματα της ανεργίας, ώστε να παραδοθεί «καθαρή» η επιχείρηση στον επενδυτή.

Τους εργαζόμενους υποδέχθηκε αγωνιστικά το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και συνάδελφοί τους από την περιοχή, δηλώνοντας ότι παραμένουν στο πλευρό τους, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη καμπή του αγώνα τους, ότι ο αγώνας τους είναι και δικός τους, αφού όλοι μαζί αντιστέκονται στον μαρασμό του τόπου τους που σηματοδοτεί το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και οι εκατοντάδες απολύσεις.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ συμμετείχε και η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Απρίλη (12.30 μ.μ.) στην παραλία της Λάρυμνας και τη συναυλία αλληλεγγύης με τον Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της πόλης, όπου μοιράστηκαν μαζικά ανακοινώσεις σε εκατοντάδες κατοίκους, ενώ ένα γιγαντοπανό κρεμάστηκε και δέσποζε στο κέντρο της πόλης, στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυημα: «Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, όχι στις απολύσεις, όχι στο μαρασμό του τόπου μας».

Από όπου πέρασε η αυτοκινητοπορεία το θερμό και μαχητικό κλίμα, τα χειροκροτήματα στους εργαζόμενους, οι ζεστές κουβέντες ότι «είμαστε μαζί σας», έδωσαν για μια ακόμα φορά το μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, τους εργαζόμενους και το λαό της Φθιώτιδας.

Μαχητικό ήταν το κλίμα και στη λαϊκή της πόλης, όπου βρέθηκαν οι αντιπροσωπείες, με τον Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας να ενημερώνει με ομιλία τους διερχόμενους για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, ξεσκεπάζοντας τα ψέματα και τις συκοφαντίες της κυβέρνησης.

Συνέντευξη Τύπου

 

Η κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των Σωματείων τους ολοκληρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου έδωσαν και και συνέντευξη Τύπου, με περαστικούς και θαμώνες να ακούν με ενδιαφέρον όσα έλεγαν τα Σωματεία, με το κάλεσμα που απηύθυνε ο Π. Πολίτης να φαίνεται ότι αγγίζει ευρύτερα το λαό της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύς κόσμος σταματούσε και ρωτούσε λεπτομέρειες για την απεργιακή συγκέντρωση της ερχόμενης Τετάρτης 17 Απρίλη στη Λάρυμνα, όπως και για την αναχώρηση των πούλμαν που έχει δρομολογήσει το Εργατικό Κέντρο

Εκεί, ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ενημέρωσε για τα εγκληματικά αποτελέσματα των σχεδιασμών της κυβέρνησης ΛΑΡΚΟ και τις τεράστιες επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στις οικογένειές τους και στις τοπικές κοινωνίες. Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και απηύθυνε κάλεσμα να δυναμώσει η αλληλεγγύη και να εκφραστεί μαζικά απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη, στη Λάρυμνα.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Τετάρτης 17 Απρίλη και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που ευθύνεται τόσο για τη διάλυση της ΛΑΡΚΟ, τις απολύσεις και το ξεσπίτωμα των εργαζομένων, όσο και συνολικότερα για το τσάκισμα της ζωής των εργαζομένων και του λαού, απηύθυνε στη συνέντευξη Τύπου ο Φοίβος Ιακωβίδης, εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

Σχετικά θέματα

Απόψεις