Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: «Ένας για όλους και όλοι για έναν μέχρι τη νίκη»

Οι 6 απολυμένοι από την εργολαβία της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, από σήμερα είναι ξανά στην εργασία σαν να μην απολύθηκαν ποτέ -- «Η αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνα μας που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι η δύναμή μας» -- Αναστέλλεται η στάση εργασίας που είχε προκηρυχτεί για τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2022

Σε Ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ σημειώνει ότι «Η αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνα μας που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι η δύναμή μας. Οι 6 απολυμένοι συνάδελφοι από την εργολαβία της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, από σήμερα ξανά είναι στην εργασία σαν να μην απολύθηκαν ποτέ.  Μετά από αυτή την εξέλιξη αναστέλλουμε την στάση εργασίας που είχαμε προκηρύξει για τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2022 με παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση Μαρτίνου. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται».

Η Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ:

 

Ένας για όλους και όλοι για έναν μέχρι τη νίκη.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το αίσθημα που είναι «ριζωμένο μέσα στην καρδιά μας» και αποτυπώνεται στη φράση «ένας για όλους και όλοι για έναν»,  είναι αυτό που μας έχει κρατήσει όρθιους, μέσα στην ΛΑΡΚΟ, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Η αταλάντευτη αποφασιστικότητα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να είναι διατεθειμένοι σε κάθε φάση με ψυχραιμία να εξαντλούν κάθε περιθώριο διαλόγου, αλλά και παράλληλα με αποφασιστικότητα να δηλώνουν έτοιμοι να συγκρουστούν μετωπικά με οποιονδήποτε θίξει το μεροκάματο έστω και ενός συναδέλφου, είναι το «όπλο» μας.

Η αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνα μας που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι η δύναμή μας.   

Οι 6 απολυμένοι συνάδελφοι από την εργολαβία της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, από σήμερα ξανά είναι στην εργασία σαν να μην απολύθηκαν ποτέ.  Μετά από αυτή την εξέλιξη αναστέλλουμε την στάση εργασίας που είχαμε προκηρύξει για τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2022 με παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση Μαρτίνου.

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται.

Η Ειδική Διαχείριση πήρε παράταση μέχρι τις 7 Φλεβάρη και άμεσα πρέπει να μας προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία που θα καταβάλει τις ωφελούμενες αποζημιώσεις αδειών και ρεπό, να λύσει το ζήτημα της μεταφοράς των εργαζομένων με τα λεωφορεία, την παροχή γάλακτος, ΜΑΠ κ.α.

Η ανασφάλεια που ζούμε δεν τελείωσε. Η εξέλιξη των εγκληματικών διαγωνισμών εκποίησης της ΛΑΡΚΟ είναι στον «αέρα». Είναι γεγονός ότι δεν γίνεται καμία εργασία προετοιμασίας επαναλειτουργίας της. Είναι γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα του προηγούμενου νόμου μας οδηγεί όλους στο ταμείο ανεργίας.

Όλα αυτά δεν  αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού και πανηγυρισμών.

Η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα και να απαντήσει τους εξής προβληματισμούς:

  • Πώς έχει διασφαλίσει την έννοια «επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ» ;
  • Πότε θα απεγκλωβιστεί από την εξυπηρέτηση ημετέρων, θα κάνει έναρξη της διαδικασίας «shoot ΚΑΙ ΈΞΩ» στους δουλέμπορους και θα ενσωματώσει όλους τους εργαζόμενους των εργολαβιών στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ;
  • Πώς και πότε θα επιστρέψει τις περικοπές των εργαζομένων την τελευταία τριετία;
  • Πότε θα επαναφέρει τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας;
  • Πώς θα καταβάλει τη διαφορά που προκύπτει στις αποζημιώσεις σύμφωνα με τις ΣΣΕ;
  • Πώς θα καταβάλει τα προβλεπόμενα από το ασφαλιστήριο ζωής;

Από την αρχή της εβδομάδας σε συντονισμό με τα άλλα σωματεία της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιούμε επαφές με  κόμματα και  πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης όπου τους κάνουμε ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στη ΛΑΡΚΟ, ανοίγουμε τις θέσεις των σωματείων, ακούμε τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν και την πρότασή τους για τη ΛΑΡΚΟ.

Έχουν ανταποκριθεί και έγινε συνάντηση μαζί τους:

  • ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
  • Το ΜΕΡΑ25.
  • Υπήρξε επίσκεψη επιτελείου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο σωματείο και υπήρξε δέσμευση ότι θα υπάρξει συνάντηση με όλα τα Σωματεία παρουσία και του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

Συνάντηση έχουμε ζητήσει και με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με την δέσμευση του υπουργού οικονομικών στην τελευταία συνάντηση που έγινε πριν ενάμιση μήνα αναμένουμε και ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία για την εξέλιξη των διαγωνισμών και το μέλλον των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να εκτιμήσει την κατάσταση, προσδιορίζοντας παράλληλα ημερομηνία  Τακτικής Γενικής Συνέλευσης  στην οποία συλλογικά θα κάνουμε τον απολογισμό μας, θα συζητήσουμε, θα πάρουμε  αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις