Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δίκη ΧΑ: Κυβιστήσεις και ανακυβιστήσεις από την παραπαίουσα υπεράσπιση των νεοναζιστών εγκληματιών

Eπινόησαν νέο (τρίτο στη σειρά!) σενάριο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα! -- eksegersi.gr

 Από eksegersi.gr

Σε συνηγόρους υπεράσπισης της κατηγορίας έχουν μετατραπεί οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών στη δίκη της ΧΑ, με τις συνεχείς και αλλοπρόσαλλες εκδοχές τους για τη δολοφονία του Παύλου.  Πελαγωμένοι από την αδυναμία τους να κλονίσουν την ιστορική απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, κυριολεκτικά παραπαίουν.

Στη συνεδρίαση της 20ής Γενάρη του 2023, πρόβαλαν τρίτο κατά σειρά ισχυρισμό για την προσχεδιασμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ισχυριζόμενοι ότι ο Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Φύσσα συνεπικουρούμενος από τρεις-τέσσερις φίλους του, που δεν είχαν καμία σχέση με τη ΧΑ!

Θυμίζουμε ότι στη δίκη του πρώτου βαθμού είχαν ισχυριστεί, ότι 40-50 χρυσαυγίτες του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, που είχαν κληθεί επειγόντως από τον πυρηνάρχη Πατέλη με sms και συγκεντρώθηκαν κάτω από τα γραφεία τους στη Νίκαια, δεν κλήθηκαν για να πάνε να δολοφονήσουν τον Φύσσα, που είχαν εντοπίσει στην καφετέρια «Κοράλλι», αλλά… για να μοιράσουν 2.000 τρικ ενόψει μιας συγκέντρωσης που θα γινόταν δήθεν στη Νίκαια στις 19 Σεπτέμβρη του 2013. Αυτόν τον ισχυρισμό δεν τον αποδέχτηκε ούτε η εισαγγελέας της έδρας (τώρα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) Αδαμαντία Οικονόμου, που κατά τα άλλα είχε προτείνει την αθώωση των νεοναζιστών εγκληματιών. Ξαναθυμίζουμε την τοποθέτησή της:

«Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος Γ. Ρουπακιάς με την από 14.10.14 συμπληρωματική του απολογία στην ειδική ανακρίτρια εφέτη Αθηνών, ανασκευάζει αυτήν και διαφοροποιείται σε κάποια σημεία από την δοθείσα την 10.10.2013 απολογία του στους ανακριτές του Πρωτοδικείου Αθηνών. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι τον Ι. Καζαντζόγλου τον συνάντησε πριν φτάσει στην Τοπική και δη στην αρχή του δρόμου Καισαρείας, όπου είδε το αυτοκίνητο αυτού, τον πλησίασε, κατέβηκε από το αυτοκίνητο, άνοιξε το πορτ παγκάζ και του έδωσε δύο πακέτα με τρικάκια για να τα πετάξει…

Σημειωτέον ότι με τη δεύτερη εκδοχή του Γ. Ρουπακιά, την οποία υποστηρίζει με την από 18.7.2019 απολογία του στο ακροατήριο, εναρμονίζεται και η απολογία του Ι. Καζαντζόγλου. Ομως ο ως άνω όψιμος ισχυρισμός κρίνεται αβάσιμος καθ’ όσον δεν δίνεται μία πειστική εξήγηση γιατί δεν έδωσε νωρίτερα τα τρικάκια όταν τα γραφεία της Τοπικής ήταν ανοιχτά και πήγε να τα δώσει μετά τις 23:30 και αφού προηγουμένως έλαβε την τηλεφωνική κλήση από τον κατηγορούμενο Γ. Δήμου, όπως προαναφέρθηκε». 

Με τις καταθέσεις τους στο δικαστήριο, τόσο στον πρώτο όσο και τώρα στο δεύτερο βαθμό, οι αστυνομικοί Ρώτας και Δεληγιάννης επιβεβαίωσαν ότι οι 4-5 που χτύπαγαν τον Φύσσα και βοήθησαν τον Ρουπακιά να του καρφώσει το μαχαίρι σκοτώνοντάς τον, μαζί με άλλους 15-20 που αποσπάστηκαν από τους 40-50 της οδού Παύλου Μελά, ανήκαν στην ομάδα της ΧΑ. Οταν ο Δεληγιάννης πήγε να «χειροπεδήσει» έναν από τους 4-5, δέχτηκε επίθεση από έναν άλλο απ’ αυτούς, οι δε 4-5 αποχώρησαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πέρασαν στην απέναντι γωνία από την Τσαλδάρη 62 που παρέμειναν εκεί και μετά το μαχαίρωμα του Φύσσα. Κατέθεσε ότι οι ίδιοι (οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ) φοβήθηκαν από την παρουσία των 40-50 χρυσαγιτών, τόσο στην αρχή που αυτοί συγκεντρώθηκαν στην Παύλου Μελά (μετά το sms του Πατέλη) όσο και κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Ρουπακιά.

Από το 2015, που άρχισε η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, γράφουμε ότι αυτοί οι δύο αστυνομικοί είπαν αλήθειες για το τι συνέβη το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου, αλλά δεν είπαν όλη την αλήθεια. Ομως, από τη μια οι αλήθειες των δύο αστυνομικών και από την άλλη η απόρριψη ακόμη και από την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου του γελοίου και εμφανώς ανυπόστατου αρχικού ισχυρισμού των συνηγόρων υπεράσπισης των νεοναζιστών για μοίρασμα τρικ, προκάλεσαν πανικό σ’ αυτούς. Ετσι, στη συνεδρίαση της 14ης Νοέμβρη του 2022 ο συνήγορος των «τεσσάρων Π» (Παναγιώταρου, Παππά, Πατέλη και Πανταζή) Δ. Γκαβέλας έριξε στο τραπέζι νέο ισχυρισμό, νομίζοντας πως απευθύνεται σε Χαχόλους ή πως τζογάρει σε «καλό χαρτί», μιλώντας με όρους χαρτοπαιχτικής λέσχης.

Θυμίζουμε το δεύτερο στη σειρά ισχυρισμό, που στη συνέχεια προβλήθηκε και από τους άλλους συνηγόρους υπεράσπισης των νεοναζιστών:

«Στην καφετέρια προσήλθαν και άλλα άτομα που οι μάρτυρες (σ.σ. εννοεί τους αδελφούς Δημητράκου) δεν είδαν. Η κ. Τουσλούκου (ήταν τότε η φίλη του Παύλου Φύσσα) αναφέρει κάποια πράγματα στην κατάθεσή της που οι μάρτυρες δεν τα λένε Η αλήθεια, έτσι όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι, ως πραγματική αλήθεια, όχι ως δικογραφική αλλά ως πραγματική αλήθεια, είναι ότι μέσα στην καφετέρια κάτι έγινε, το οποίο οδήγησε την παρέα του Φύσσα να ζητήσει την συνδρομή των άλλων ατόμων για την επιβολή σε βάρος της παρέας των χρυσαυγιτών. Οι δε χρυσαυγίτες προφανώς κάλεσαν κάποιους άλλους (δεν ακούστηκε καλά μια λέξη) όπως έγινε αυτό το περιστατικό, το οποίο από συμπλοκή κατέληξε σε ανθρωποκτονία. Αυτό λοιπόν θέλει να αναδείξει η υπεράσπιση, αυτό θέλει να φανεί η υπεράσπιση. Και από τις κλήσεις καλούντος-καλουμένου θα φανεί τι ώρα κάλεσε και ποιος και από τις κεραίες θα φανεί πού πήγε ο καθένας και τι ώρα έφτασε». 

Από τη συνεδρίαση της 20ής Γενάρη του 2023, οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών έβαλαν στη μπάντα και αυτόν τον ισχυρισμό, επινοώντας καινούργιο, τρίτο κατά σειρά: οι 4-5 που χτυπούσαν τον Παύλο Φύσσα και βοήθησαν του Ρουπακιά να τον μαχαιρώσει ήταν παρέα του Ρουπακιά και δεν είχαν καμία σχέση με τους 15-20 και τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες!

Στη συνεδρίαση της 27ης Γενάρη, ο αστυνομικός Μπιάγκης, εξεταζόμενος από το συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορίας Θόδωρο Θεοδωρόπουλο, έδωσε τη χαριστική βολή και σε αυτόν τον τρίτο ισχυρισμό των υπερασπιστών των νεοναζιστών. Παραθέτουμε απόσπασμα από την κατάθεση του Μπιάγκη:

Θ. Θεοδωρόπουλος: Αυτοί λοιπόν οι δύο-τρεις παρενοχλούν τον Παύλο;

Μπιάγκης: Αυτοί οι δύο τρεις που ήτανε γύρω και φαινόντουσαν ότι παρενοχλούσαν.

Θ. Θεοδωρόπουλος: Αρα, στόχος ήταν ο Παύλος και η παρέα του, των 15-20 , όπως είπατε, και των τριών-τεσσάρων;

Μπιάγκης: Πιθανό ναι. Οι τρεις-τέσσερις σίγουρα, αλλά και οι υπόλοιποι λογικά από την παρέα.

Θ. Θεοδωρόπουλος: Και τελειώνω. Αυτοί οι 4-5, οι 3, 4, 5, έχετε πει εσείς και ο κ. Μπάγιος ότι είχανε τα ίδια χαρακτηριστικά με τους πολλούς, το ντύσιμο και τα λοιπά. Τελικώς, αυτοί οι 3-4 που δεν ήσανε από τους 15-20, από ποιους ήταν, τι ήταν;

Μπιάγκης: Από ό,τι αποδείχτηκε από την ίδια ομάδα.

Θ.Θεοδωρόπουλος: Ποια δηλαδή;

Μπιάγκης : Τη Χρυσή Αυγή.

Εχουμε γράψει και άλλη φορά ότι ο Λαγός μπουκώνει με ψέματα αλά Γκέμπελς τα «ούγκανα» του νεοναζισμού που τον ακούνε να σχολιάζει (λέμε τώρα) για τα τεκταινόμενα μετά από κάθε συνεδρίαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, όμως επί της ουσίας αποδεικνύει ότι στο δικαστήριο είναι ωσεί παρών, καθώς αδυνατεί να καταλάβει τα διαδραματιζόμενα στην ακροαματική διαδικασία.

Στο σχολιασμό των διαδραματισθέντων στη συνεδρίαση της 27ης Γενάρη του 2023, θέλοντας να υποστηρίξει την Τρίτη κατά σειρά εκδοχή της υπεράσπισης των νεοναζιστών, ισχυρίστηκε ότι δήθεν ο αστυνομικός Μπιάγκης κατέθεσε πως οι 4-5 που ήταν μαζί με τον Ρουπακιά δεν ήταν της Χρυσής Αυγής! Ας θυμίσουμε για μια ακόμη φορά τον τηλεφωνικό διάλογο που είχε ο Λαγός με τον Πατέλη στις 19 Σεπτέμβρη του 2013, από τον οποίο επιβεβαιώνεται ότι όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί, και οι 4-5 που ήταν μαζί με τον Ρουπακιά όταν αυτός μαχαίρωσε και σκότωσε τον Παύλο, ήταν –όλοι τους- χρυσαυγίτες:

Συνομιλία Λαγού (Β στο ηχητικό) με Πατέλη (Α) στις 19 Σεπτέμβρη του 2013 από τις 18:49:22 μέχρι τις 18:51:16 (αναγνωστέο έγγραφο 276): 

«Α: Ναι

Β: Γιώργο

Α: Ελα Γιάννη

Β: Μπορείς να μιλήσεις; 

Α: Ναι πες μου

B: Γιώργο, πες μου αλήθειες για να μη σας γαμήσω τώρα, γιατί έχω αρχίσει και τρελαίνομαι. Λοιπόν, εδώ υπάρχει δικογραφία και υπάρχουν μαρτυρίες των ΔΙΑδων που λένε ότι εσείς (σ.σ. το «εσείς» είναι αυτονόητο ότι περιλαμβάνει και τον Πατέλη) κυνηγάγατε τρία άτομα. Λοιπόν, εσύ μου λες για δεκαπέντε άτομα. Πες μου, γαμώ την Παναγία μου, τι είναι αλήθεια γιατί θα τρελαθώ έτσι; Πρόσεξε. 

Α: Οχι, όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν ισχύει. 

Β: Εδώ λέει του Γερμενή, επειδή είχε κάποιους γνωστούς, του είπαν αυτό το σκηνικό ακριβώς. Οτι ήταν καμιά δεκαπενταριά-εικοσαριά δικοί μας και κυνηγάγανε δύο-τρεις από δαύτους. Το ίδιο ακριβώς λέει και η δικογραφία μέσα. Λέει το ίδιο πράγμα, ό,τι οι ΔΙΑδες. Πώς έγιναν τα πράγματα; Γίναν έτσι; 

A: Οχι, όχι, όχι. 

Β: Πες μου να ξέρουμε, ρε, γαμώ την Παναγία μου, τι να κάνουμε. 

Α: Οχι, όχι, όχι, Γιάννη, δεν έγιναν έτσι. Οπως σ’ τα είπα είναι. 

Β: Ηταν δεκαπέντε άτομα αυτοί; 

Α: Ναι, ήταν δεκαπέντε άτομα, ναι. 

Β: Να σου πω κάτι άλλο. Το τηλέφωνο του Γιάννη. 

Α: Ποιο; 

B: Το τηλέφωνο του Γιάννη. Του Γιάννη, ρε, το τηλέφωνο.

A: Ναι, ναι, κατάλαβα. 

Β: Είναι βέβαιο ότι είναι εκεί μέσα

Α: Ο Γιάννης (λέει) είχε ξεχαστεί εκεί μέσα ναι (δεν ακούγεται καθαρά). 

Β: Είναι βέβαιο; 

A: (Δεν ακούγεται καθαρά). Από μέσα ακούγεται έτερος άγνωστος, που είναι μαζί με την επαφή, να ρωτάει “είχε και τίποτα άλλο;”. 

Β: (Ξεφυσάει) Οχι. Λοιπόν, μου λες αλήθεια γι’ αυτό το πράγμα έτσι; Πρόσεχε μαλάκα, θα σκοτωθούμε τώρα, θα σε… 

Α: Γιάννη, αλήθεια, αλήθεια, αλήθεια, αλήθεια. 

Β: Ο Γιώργος ο ΓΕΡΜΕΝΗΣ είχε μια πληροφορία για το συγκεκριμένο γεγονός από κάτι δικούς του εκεί κάτω. Οτι κυνηγάγαμε τρία άτομα εμείς. Ακριβώς το ίδιο διαβάσαμε τώρα στη δικογραφία, ό,τι λέει με ΔΙΑδες. 

Α: Οχι, δεν ισχύει, δεν ισχύει, δεν ισχύει. 

Β: Δεν ισχύει; 

A: Ηταν δεκαπέντε άτομα στη γωνία. Δεκαπέντε άτομα. 

Β: Στη γωνία; Ενεπλάκησαν στο επεισόδιο αυτοί; ‘Η κάτσανε στη γωνία και φοβηθήκανε; 

Α: Οχι, όχι, ενεπλάκησαν, ενεπλάκησαν. 

Β: Μάλιστα, έλα, έλα, γειά».

Μια μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Λαγός και η ΧΑ, ενώ υποτίθεται ότι σ’ αυτήν εμπλέκεται μόνο ο… περαστικός Γ. Ρουπακιάς (τώρα προσθέτουν και άλλους 4-5, παρέα του Ρουπακιά), έχουν τη δικογραφία στα χέρια τους! Αυτό επιβεβαιώνει τις στενότατες σχέσεις Αστυνομίας-ΧΑ, γεγονός που επαληθεύεται από τις αντίστοιχες πληροφορίες του Γερμενή. Αποκαλύπτει τη βαθιά διασύνδεση που υπήρχε ανάμεσα στη ΧΑ και την Αστυνομία. 

Το βασικότερο είναι ότι σε αυτή τη συνομιλία υπάρχει παραδοχή πως «καμιά δεκαπενταριά-εικοσαριά δικοί μας κυνηγάγανε δύο-τρεις από δαύτους», με μόνο σημείο ελέγχου αν η παρέα του Παύλου Φύσσα αποτελούνταν από τρεις (οπότε υπάρχει πρόβλημα) ή από 15 που φαίνεται να έχει πει ο Πατέλης στον Λαγό! Προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας το γεγονός ότι ο Πατέλης ήταν στον τόπο της δολοφονίας, μαζί με την ομάδα που κυνηγούσε την παρέα του Φύσσα, αφού μιλάει σαν να ήταν εκεί («…πώς έγιναν τα πράγματα…», «…ήταν (…) στη γωνία…) και ότι η στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε οργανωθεί από την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση. Οτι είχε δοθεί η εντολή από την ηγεσία της και εκτελέστηκε από το τάγμα εφόδου της Νίκαιας.

ΥΓ. Στις 27 Γενάρη του 2023, ο Λαγός έκανε για δεύτερη φορά άγρια λεκτική επίθεση στη δικηγόρο του Κασιδιάρη, Πανταζή, επειδή παρενέβη σχολιάζοντας ερωτήσεις που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του Ρουπακιά και έκανε υποδείξεις στον ίδιο την ώρα που υπέβαλε ερωτήσεις στον αστυνομικό Μπιάγκη.

Την ίδια ημέρα, έκλεισε το σχολιασμό του λέγοντας: «Ευχαριστώ και σέβομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου αυτούς τους δικηγόρους οι οποίοι είναι από την πρώτη στιγμή και δίνουν την μάχη… Αυτοί που ήταν από την αρχή ήταν πέντε συγκεκριμένοι άνθρωποι». Αυτοί οι πέντε δικηγόροι, που δεν ανέφερε τα ονόματά τους, είναι ο δικηγόρος του Ρουπακιά (υπερασπίζεται και τον νεοναζιστή Ελπιδοφόρο Καλαρίτη) και οι δικηγόροι του φίρερ Μιχαλολιάκου, της Ζαρούλια και του Ματθαιόπουλου. 

Κατά τα άλλα, η μινιατούρα γκεμπελίσκου, ο νεοναζιστής Λαγός, έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι ο Ρουπσκιάς δολοφόνησε μόνος του τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις