Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Στάση εργασίας σήμερα στο Δημόσιο: Πραγματικές αυξήσεις και όχι μέτρα – κοροϊδία

Στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. ως τη λήξη του ωραρίου σήμερα Τετάρτη 26 Ιούλη αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο της..

Στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. ως τη λήξη του ωραρίου σήμερα Τετάρτη 26 Ιούλη αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει μέτρα – κοροϊδία για την «αύξηση» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε μαζική συμμετοχή στη στάση και στη συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην πλ. Συντάγματος καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στις 11.30 π.μ., καλούν σωματεία του δημοσίου και η ΕΔΟΘ.

Σε συγκέντρωση καλεί επίσης  και το ΝΤ Δράμας της ΑΔΕΔΥ, στις 12 μ. στο Διοικητήριο Δράμας.

Στην στάση καλεί και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Καλούν επίσης και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Χαϊδάρι.

Κάλεσμα συμμετοχής στην στάση εργασίας, απαιτώντας «να αποσυρθεί η διάταξη που ανοίγει το δρόμο για δουλειά μέχρι τον τάφο», απευθύνει και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Εξάλλου, ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις και στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στους παιδικούς σταθμούς.

Στο κάλεσμά του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων και της οικογένειας” και συμπεριλαμβάνει τα μέτρα κοροϊδία για τους μισθούς στο Δημόσιο, που θα εφαρμοστούν από την 1 Ιανουαρίου 2024. Στην πραγματικότητα δε μιλάμε για “αυξήσεις” αλλά για άλλη μια προσπάθεια κοροϊδίας και εξαπάτησης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της ΝΔ “βαφτίζει το κρέας ψάρι” μιλώντας για στήριξη του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Μετά από μια δωδεκαετία 3 σκληρών μνημονίων που εφάρμοσαν διαδοχικά τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αναπληρώνονται οι απώλειες που είχαμε αλλά δε καλύπτεται ούτε στο ελάχιστο η πραγματική μείωση των μισθών των τελευταίων χρόνων.

Καταρχάς δεν πρόκειται ούτε για ενιαίο, ούτε για νέο μισθολόγιο. Δεν παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τα ίδια. Δεν παίρνει τα ίδια ο υπάλληλος σε ένα δήμο με τον προϊστάμενο της διεύθυνσής του, ούτε επίσης ο μουσικός σε ένα ωδείο που πληρώνεται για κάποιες ώρες από το αντίτιμο που δίνουν οι γονείς. Ίσα ίσα η διαφοροποίηση μεγαλώνει, οι αποστάσεις γίνονται μεγαλύτερες».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων του κλάδου να συνεδριάσουν άμεσα, να καταδικάσουν την «αύξηση» κοροϊδία της κυβέρνησης, να ενημερώσουν με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις, οργανώνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Ιούλη.

«Δεν χωράει καμία αναμονή, ούτε περίοδος χάριτος στην κυβέρνηση. Γνωρίζουμε την αντιλαϊκή της πολιτική από πρώτο χέρι!» τονίζει το Συνδικάτο και απαιτεί:

 • Αυξήσεις 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

 • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

 • Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική «αξιολόγηση» και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.

 • Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ ανεβαίνουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.

 • Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

 • Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.

 • Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα.

 • Πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων υπαλλήλων εκτελούν εξωτερική εντός ή εκτός έδρας υπηρεσία.

 • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και χορήγησή του χωρίς καμία περικοπή.

 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών για το σύνολο των υπαλλήλων.

Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις