Κοινωνία

Η Καισαριανή έχει (και πάλι) Δήμαρχο Κομμουνιστή

Ο Ηλίας Σταμέλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής» εξελέγη Δήμαρχος Καισαριανής με ποσοστό 51,52%, στις επαναληπτικές εκλογές, που έγιναν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου. Ο Γιώργος Κοντόσταυλος, επικεφαλής της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής» πήρε ποσοστό 48,48%. Έτσι, η ιστορική πόλη αποκτά και πάλι κομμουνιστή Δήμαρχο. Στις χθεσινές εκλογές, ο Ηλίας Σταμέλος συγκέντρωσε 3.917 ψήφους και ο Γ. Κοντόσταυλος 3,686. Καταμετρήθηκαν επίσης 270 άκυρα και λευκά.

Πως φθάσαμε στις επαναληπτικές

Θυμίζουμε πως στις εκλογές του Μαΐου στο δεύτερο γύρο είχε οδηγηθεί η παράταξη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής με την Καισαριανή – Δημιουργία (ΠΑΣΟΚ) με μόλις μία (1) ψήφο διαφορά από την τρίτη Λαϊκή Συσπείρωση. Με την απόφαση του δικαστηρίου, αυτό το σκηνικό αλλάζει και σήμερα αναμετρούνται οι παρατάξεις Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής, με επικεφαλής τον Γιώργο Κοντόσταυλο (ΣΥΡΙΖΑ), και η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής, με επικεφαλής τον Ηλία Σταμέλο (ΚΚΕ).

Βάσει της απόφασης τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης στην πόλη καταχωρίζονται ως εξής:

Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής 3.249 ψήφοι

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής 2.769 ψήφοι

Καισαριανή Δημιουργία – Αντώνης Καμπάκας 2.767 ψήφοι

Καισαριανή Τώρα (Χρήστος Βοσκόπουλος) 1.687

Καισαριανή Πόλη για όλους (Θ. Ιωαννίδης) 1.462

Ανυπόταχτη Καισαριανή (Μιχ. Μιλτσακάκης) 442 ψήφοι.

Στις εκλογές του Μαΐου είχαν ψηφίσει στον Α’ γύρο 13.004 δημότες (ενώ 710 παραπάνω προσήλθαν στις κάλπες στις επαναληπτικές που ακυρώθηκαν).

Δήλωση του Ηλία Σταμέλου 

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ 

(Επισκέψεις: 129 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend