Κοινωνία

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο του φράκτη στον Έβρο

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στο εργοτάξιο κατασκευής του φράχτη στο ύψος του Πόρου Φερρών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, μπετονιέρα που εκτελούσε εργασίες στο εργοτάξιο ανετράπη από το ανάχωμα στο οποίο κινούνταν, με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά έναν 50χρονο εργαζόμενο. Στο σημείο έσπευσαν το ΕΚΑΒ, αλλά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσουν τον εργαζόμενο.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο δελτίο ειδήσεων του «Delta tv» το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αναστάσιος Γεωργιάδης, πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, επιβεβαίωσε το γεγονός, τονίζοντας ότι ο εργαζόμενος, από πληροφορίες που έχει το Σωματείο, είναι καλά στην υγεία του, δεδομένων των συνθηκών που έγινε το εργατικό ατύχημα. Ενώ -όπως τόνισε- και το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα, δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, ή γεγονός που οφείλεται στην «κακιά ώρα» όπως κάποιοι θέλουν να εμφανίσουν, αλλά είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας στους χώρους δουλειάς και στα εργοτάξια της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο κατασκευής του φράκτη δουλεύουν 60 με 65 ώρες την εβδομάδα, κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες (ποτάμι με πολύ κρύο), με τις μπετονιέρες (βαρέλες) να δουλεύουν και να φεύγουν αργά το βράδυ, για να επιτευχθούν οι στόχοι του έργου.

Είχαμε προγραμματίσει, σημείωσε ο Α. Γεωργιάδης, επίσκεψη σαν Σωματείο στο συγκεκριμένο εργοτάξιο την Παρασκευή 5 Μάρτη για να μιλήσουμε στους εργαζόμενους ακριβώς για όλα τα ζητήματα που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια, τις συνθήκες εργασίας, τα μέτρα προστασίας, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι υποστελεχωμένοι και την ανάγκη οργάνωσης στο σωματείο. Ζητήματα που αναδεικνύονται και με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε, κατέληξε ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων.

(Επισκέψεις: 296 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend