Κοινωνία

Σκουριές: Εξοργιστική καταδίκη για 77χρονο αγωνιστή

Δώδεκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή είναι η απόφαση του δικαστηρίου για τον 77χρονο αγωνιστή από τη Μεγάλη Παναγία. Ο μπάρμπα Θόδωρος είχε συλληφθεί στις 10 Ιουλίου 2013 μετά από διαδήλωση διαμαρτυρίας στο δάσος των Σκουριών και οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμφθηκε σε δίκη ήταν:

1) παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού με άγνωστους δράστες, 2) διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού πάλι με άγνωστους δράστες 3) όπως και αντίσταση. Την ημέρα τον συνέλαβαν, είχε χτυπηθεί από τα ΜΑΤ και είχε νοσηλευθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, φρουρούμενος για 5 μέρες.

Η διάγνωση ήταν: 1) Εγκεφαλική Διάσειση 2) Οίδημα και εκχύμωση βλεφάρων άμφω 3) Τραυματικό υπόσφαγμα άμφω 4) Τραυματική απόπτωση ενδοθηλίου κερατοειδούς χιτώνος 5) Εκ του βυθού του οφθαλμού α) δεξιός οφθαλμός περιθηλιαία φλογοειδής αιμορραγία στη 12η ώρα β) οίδημα στην ωχρά κηλίδα και γ) υποαμφιβληστροειδής αιμορραγία στην 6η ώρα (Πηγή: presspublica.gr – tetartopress.gr).

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών (Του Νίκου Φωτόπουλου) «Αξιοσημείωτο ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπ’ όψιν ότι οι αστυνομικοί είχαν ξυλοφορτώσει τόσο άσχημα τον ηλικιωμένο άνδρα ώστε χρειάστηκε να νοσηλευτεί πέντε ημέρες στο νοσοκομείο, όπως προέκυπτε από τα έγγραφα που προσκόμισε.

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που τον συνέλαβε ήταν κατηγορηματικός! Συμμετείχε, είπε, σ’ ένα από τα μπλόκα που στήνονταν εκείνες τις μέρες στην περιοχή ως αντίδραση των κατοίκων για τη σύλληψη και προφυλάκιση δύο άλλων συγχωριανών τους. «Τον γνώρισα από μια κόκκινη μπλούζα. Καθένας μας κυνηγούσε έναν. Ετρεχε στον λόφο να διαφύγει. Τον εντόπισα και τον έπιασα. Κατά τη σύλληψη αντέδρασε, με χτυπούσε με χέρια και με πόδια», ανέφερε.

Ενας άλλος μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής επίσης, υποστήριξε ότι ο κυρ Θόδωρος δεν συμμετείχε σε επεισόδια. «Ξαφνικά είδαμε τους αστυνομικούς να έρχονται προς το μέρος μας κι αρχίσαμε να τρέχουμε προς τον λόφο να διαφύγουμε», υποστήριξε.

Ο ίδιος ο ηλικιωμένος, απολογούμενος, είπε ότι καθόταν σ’ ένα παγκάκι όταν τον έπιασε ο αστυνομικός και όχι μόνο δεν ήταν σε θέση να αντισταθεί, αλλά υπέστη και άγριο ξυλοδαρμό από τους κατηγόρους του, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η παραμονή του σε νοσοκομείο τις επόμενες μέρες.

«Δεν σας πιστεύω, είστε ένοχος», είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας και πρότεινε την καταδίκη του κατά το κατηγορητήριο, εισήγηση με την οποία ευθυγραμμίστηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή λόγω πρότερου έντιμου βίου.

 

(Επισκέψεις: 121 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend