Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συζητείται στη Βουλή η κυβερνητική τροπολογία για το ναζιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη

Σήμερα το μεσημέρι συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών όπου έχει κατατεθεί η νέα τροπολογία..

Σήμερα το μεσημέρι συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών όπου έχει κατατεθεί η νέα τροπολογία για τα ναζιστικά μορφώματα και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τρίτη στην ολομέλεια του κοινοβουλίου. Η συμπληρωματική τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή και προβλέπει πως την απόφαση για το αν θα πάρει μέρος στις εκλογές θα την λάβει η Ολομέλεια του αρμόδιου Α1 τμήματος του Αρειου Πάγου και όχι η πενταμελής επιτροπή του τμήματος. 

Η τροπολογία, δεν αλλάζει την αντιδραστική ρύθμιση που έγινε πρόσφατα, η οποία εισάγει επικίνδυνες γενικεύσεις και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές, τα οποία θα περνούν από ευρύτερο έλεγχο για το αν «η οργάνωση και η δράση τους εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα στην απαράδεκτη θεωρία των «δύο άκρων», με την οποία απαγορεύονται Κομμουνιστικά Κόμματα σε όλη την ΕΕ, ενώ με την έννοια της «πραγματικής ηγεσίας» ανοίγει κερκόπορτα για τον έλεγχο στο εσωτερικό των κομμάτων.

Με αφορμή τη συμπληρωματική τροπολογία δημόσια παρέμβαση έκανε ο αντιπρόεδρος του Αρειου Πάγου και πρόεδρος του Α1 τμήματος Χρήστος Τζανερίκος. Εκανε λόγο για πρωτοφανή ρύθμιση που «αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου» και ότι «αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, εκ μέρους της Κυβέρνησης». Στην παρέμβαση του Χρ. Τζανερίκου, απάντησε ο υπ. Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, χωρίς βέβαια να θίγει την ουσία της προβληματικής και επικίνδυνης ρύθμισης και μετατρέποντας το σοβαρό ζήτημα σε δικομματικό καυγά. 

Είπε συγκεκριμένα:

“Η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης θωρακίζει την κρίση της Δικαιοσύνης, όποια και αν θα είναι αυτή. Τονίζεται ότι η σύνθεση του Α1 Τμήματος είναι δεδομένη και ουδόλως επηρεάζεται από την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία. Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητο ότι σε δημοκρατικά πολιτεύματα η νομοθέτηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής και όχι στην επιλογή του κάθε δικαστή. Είναι δε μάλλον ανεξήγητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά για ένα τέτοιο ζήτημα κατ’ επιλογήν περιορισμένη σύνθεση δικαστηρίου αντί για την ολομέλεια του δικαστικού σχηματισμού”.

Οι εξελίξεις αυτές, γύρω από το αποκαλούμενο κόμμα Κασιδιάρη, του καταδικασμένου ναζί εγκληματία, αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει τελεσίδικη καταδίκη των εγκληματιών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Αν υπήρχε τελεσίδικη καταδίκη δεν θα υπήρχε θέμα καθόδου στις εκλογές των καταδικασμένων ναζί.

Το αποκαλούμενο κόμμα Κασιδιάρη μόνο αντισυστημικό δεν είναι αφού φαίνεται πως έχει σχέσεις με το σύστημα. Ο πρόεδρος – «μπροστάρης» στο μόρφωμα του Κασιδιάρη ανέλαβε ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, του οποίου η πολιτική του διαδρομή ξεκινάει από το ΠΑΣΟΚ και την Αχαΐα, ενώ την ίδια ώρα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «στενές» σχέσεις με εφοπλιστές αλλά και στελέχη της ΝΔ, που έσπευσαν ωστόσο να διαψεύσουν. Αποστάσεις πήραν με κοινή τους δήλωση και τα αδέρφια του, επίσης δικαστικοί στον Αρειο Πάγο και δικηγόροι, αναφέροντας τη διαφωνία τους.

Επίσης, γίνεται σαφές ότι με τροπολογίες και ρυθμίσεις δεν αντιμετωπίζεται ο φασισμός που είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος και η ιστορία έχει αποδείξει πως μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να τον πετάξει στα σκουπίδια.

Σχετικά θέματα

Απόψεις