Διεθνή

Σφοδρές μάχες στην Τρίπολη της Λιβύης

Σφοδρές μάχες μαίνονταν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Λιβύης, καθώς δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ έκαναν νέα προσπάθεια να προελάσουν στην Τρίπολη, έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Ο αυτοανακηρυγμένος Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του Χάφταρ άρχισε ευρείας κλίμακας επιχείρηση για να κυριεύσει την Τρίπολη στις 4 Απρίλη, αλλά δεν μπόρεσε να διαπεράσει τις αμυντικές θέσεις στο νότιο τμήμα της πόλης.

Ο ΛΕΣ εξαπέλυσε νέα έφοδο το πρωί του Σαββάτου, προσπαθώντας να προελάσει στο δρόμο από το παλιό αεροδρόμιο, σε νότιο προάστιο, προς το κέντρο της πόλης, πάντως δεν σημείωσε πρόοδο, είπαν κάτοικοι.

Από την έναρξη της επίθεσης των δυνάμεων του στρατάρχη Χάφταρ στις 4 Απρίλη, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 510 άνθρωποι, χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί, 75.000 έχουν εκτοπιστεί, ενώ χιλιάδες μετανάστες έχουν παγιδευτεί μέσα σε κέντρα κράτησης. Ορισμένα νότια προάστια έχουν ισοπεδωθεί. Σχολεία έχουν κλείσει, οικογένειες έχουν χωριστεί στη μια και στην άλλη πλευρά του μετώπου, ενώ οι διακοπές της ηλεκτροδότησης είναι συχνές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – «Reuters»

(Επισκέψεις: 451 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend