Καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν…

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Απόψεις • 14 Ιουλίου 2014

Τι είναι ο κύριος Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Πειραιώς;

 

Κατ’ αρχήν είναι Αγιος (Μητροπολίτης, γαρ…).

 

Επίσης είναι καρα-ακροδεξιός. Για παράδειγμα ήταν από κοινού  με τον υποφυρερίσκο της Χρυσής Αυγής, τον Χρήστο Παπά, με τον οποίο ο άγιος αυτός άνθρωπος, είχε συντάξει μήνυση εναντίον των συντελεστών μιας θεατρικής παράστασης, επειδή δεν του φαινόταν και τόσο «χριστιανική» (ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΚΙΝΟ, http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_5084.html).

serafim- papas xa

Αργότερα, βέβαια ο καλός αυτός ποιμένας τα χάλασε με τη Χρυσή Αυγή. Όχι γιατί η Χρυσή Αυγή είναι ένα τάγμα ναζιστών, αλλά γιατί – κατά τον «παππούλη» – είναι ένα «τάγμα σατανιστών» και παγανιστών. Βλέπετε, για τον Άγιο Πειραιώς, αν είσαι παγανιστής σε αυτή τη ζωή είναι μεγαλύτερη αμαρτία από το να είσαι ναζιστής. Αλλωστε ο κύριος Σεραφείμ έχει ο ίδιος,  αυτοπροσώπως και δημοσίως καταγγείλει τον… Δια (τον θεό…) ως «αίσχιστο κακούργο παιδεραστή»…

 

Αυτός ο ιεράρχης, με την τόση του ιερότητα, θυμίζουμε επίσης ότι είχε ανακοινώσει ότι «θα αφορίσει» (!) τους βουλευτές της περιφερείας του που θα ψήφιζαν το «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης». Παρά την τόση του ιερότητα, πάντως, ποτέ δεν σκέφτηκε να αφορίσει τους βουλευτές της περιφερείας του που έχουν ψηφίσει όλα τα σύμφωνα  «αποβίωσης» του ελληνικού λαού (σσ: «Αποβίωση»: τέτοια λέξη δεν υπάρχει, αλλά ούτε και τέτοια καραγκιοζιλίκια, σαν του παπά μας, υπάρχουν)….

 

Εκτός, όμως, από τους πολιτικούς που ψηφίζουν Μνημόνια, ο άγιος είναι καρτερικός και με  μια ακόμα  κατηγορία πολιτών: Με τους προέδρους των ΠΑΕ. Ειδικώς, δε, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και με τον πρόεδρό της τον κ.Μαρινάκη.

 

Έτσι, πιθανώς, να εξηγείται και το γεγονός ότι με αφορμή το πόρισμα του Εισαγγελέα που εγκαλεί τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για σωρεία εγκληματικών πράξεων(μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία και άλλα αδικήματα),  ο κύριος Σεραφείμ– χωρίς να του πέφτει κανένας λόγος – εξέδωσε ανακοίνωση ως… θεόσταλτος συνήγορος του κ.Μαρινάκη.

 

Γράφει ο σεπτός ιερωμένος:

«Ἀπό τήν ἐνασχόληση μέ ἀνακριτικά καθήκοντα ἀρκετά χρόνια στήν Ἐκκλησιαστική Δικαιοσύνη, ἔχω τήν δυνατότητα νά ἐκφράσω δημόσια τήν γνώμη μου ἀναφορικά μέ τήν παρανόμως δημοσιοποιηθείσα πρόταση τοῦ Ἀντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικῶν ’Αθηνῶν καθ’ ὅ μέρος ἀφορᾶ αὐτή στόν Πρόεδρο τῆς ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιῶς καί ἐκλεγέντα πρῶτο Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιῶς κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ἀναφέρων ὅτι εἶναι ἀτεκμηρίωτη καί χωρίς οὐσιώδη στοιχειοθέτηση καί κατά ταῦτα ἀποβαίνει ἕωλος, ἀβάσιμος καί ἀνεπέρειστος.
Ὅσον ἀφορᾶ στούς δημοσιοποιηθέντας διαλόγους πού φέρονται δῆθεν ἐμπλέκοντας τόν κ. Μαρινάκη δέν ἔχουν καμμία ποινική ἀξιολόγηση.
Ἑπομένως ὅλη αὐτή ἡ ἀπαράδεκτη ὑπόθεση ἀναφορικά μέ τόν Πρόεδρο τῆς ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εἶναι πομφόλυγα ἡ ὁποία ἐντός ὀλίγου χρόνου θά διαρραγῆ μετά κρότου.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ».

serafim- marinakis

Συνομίλησε, λοιπόν, με τον Θεό, ο Σεβασμιότατος και κατέληξε ότι η δίωξη κατά Μαρινάκη είναι «ἕωλος, ἀβάσιμος καί ἀνεπέρειστος»…

 

Οι λόγοι, δε, που τον ώθησαν να προβεί δημοσίως – και χωρίς να τον ρωτήσει κανένας – σε αυτή την αξιολόγηση δεν υποκρύπτουν τίποτα το μεμπτό. Είναι μια καθαρή έκφραση της αγάπης που τρέφει ο Άγιος για το δίκιο και την αλήθεια.

Κατά τα λοιπά  και παρ΄ ότι στα αυτιά μας ηχεί σαν καμπάνα εκέινο το «καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν», ο… σατανάς σπρώχνει το χέρι μας να γράψουμε εκείνη τη ρήση του Καμύ: «Σίγουρα έλεγε – δεν υπήρχε θεός, αφού στην αντίθετη περίπτωση, οι παπάδες θα ήταν άχρηστοι»

 

 

 

 

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email