Κοινωνία

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς

Τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου covid-19 έχουν οι εκπαιδευτικοί, εν όψει της επαναλειτουργίας των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.   

Όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για το νέο κορωνοϊό μπορούν να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr, για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.   

Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.  

Η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ.  

Μάλιστα, εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει ήδη να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της πλατφόρμας, ενώ έχουν προγραμματιστεί και τα πρώτα ραντεβού για αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.   

(Επισκέψεις: 172 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend