Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία – Στο 48,76% η συμμετοχή ως τις 5 μ.μ – Στις 7μ.μ τα exit poll

Σε πλήρη εξέλιξη η εκλογική διαδικασία, με το ποσοστό συμμετοχής να είναι στο 48,76% στις 5 μ.μ,σύμφωνα με το Υπουργείο..

Σε πλήρη εξέλιξη η εκλογική διαδικασία, με το ποσοστό συμμετοχής να είναι στο 48,76% στις 5 μ.μ,σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

 Σύμφωνα με την προηγούμενη ενημέρωση του ΥΠΕΣ (1.30 μ.μ )η συμμετοχή σε 16.520 εκλογικά τμήματα μέχρι εκείνη την ώρα ανερχόταν στο 31,52%.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, έκανε παρέμβαση το Υπουργείου Εσωτερικών για προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην εκλογική διαδικασία. Συγκεκριμένα, σε μερικούς εκλογικούς καταλόγους σε στήλη δεξιά από τον ειδικό εκλογικό αριθμό του εκλογέα, αναγράφεται το γράμμα “Α” Κεφαλαίο, που υποδηλώνει το φύλο του ψηφοφόρου (Άρρεν). Ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι θεωρώντας εσφαλμένα ότι αυτή η ένδειξη υποδηλώνει “Απόδημο”, δηλαδή εκλογέα που ψηφίζει στο εξωτερικό, δεν επιτρέπουν στους εκλογείς να ψηφίσουν.

Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν μέχρι εκείνη την ώρα ακόμη ουρές ψηφοφόρων υπάρχει η δυνατότητα να παραταθεί η εκλογική διαδικασία για έως δύο ώρες. 

Στις 7 το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα exit poll, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών περίπου στις 9 το βράδυ, θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια, ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γνωρίζουμε και τις σταυροδοσίες των βουλευτών.

Στο Ζάππειο λειτουργεί το Κέντρου Τύπου με περίπου 340 διαπιστευμένους δημοσιογράφους εκ των οποίων 150 από διεθνή ΜΜΕ 20 χωρών: Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Σλοβενία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Αλβανία, Β. Μακεδονία, ΗΠΑ, Ιαπωνία Κίνα, Τουρκία, Ν. Αφρική, Αίγυπτο, Κατάρ και Ιράκ.

Το πρωί οι πολιτικοί αρχηγοί εξερχόμενοι από τα εκλογικά κέντρα όπου ψήφιζαν έκαναν δηλώσεις. 

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας κάλεσε  το λαό “να πάει στις κάλπες δυναμώνοντας, ενισχύοντας το ΚΚΕ, που θα είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο ίδιος ο ελληνικός λαός την επόμενη μέρα”.

Εξερχόμενος από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, όπου ψήφισε ο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: “Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Σήμερα, η ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου περνά σε εσάς, στους πολίτες, αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μία ακόμα καλύτερη ημέρα για την πατρίδα μας”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλ. Τσίπρας από τα  27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών στην Κυψέλη όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα δήλωσε: “«Οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα, να αφήσουμε πίσω μια σκληρή και δύσκολη τετραετία ανισοτήτων, αδικίας, αισχροκέρδειας, εργασιακής ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους ανθρώπους“.

Ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι ψήφισε στο Αρκαλοχώρι Κρήτης για να υπογραμμίσει ποιο είναι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, «ένα περίβλημα του χάους και του πελατειασμού και αυτό αποδεικνύεται από το ότι δύο χρόνια μετά το σεισμό οι πολίτες του Αρκαλοχωρίου συνεχίζουν να ζουν σε δραματικές συνθήκες στα κοντέινερ»

 Ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ-25 Γιάνης Βαρουφάκης από το εκλογικό τμήμα του Περάματος μίλησε για τη “μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν που εξασφαλίζει μια ελπίδα τίποτε παραπάνω. Μια ελπίδα κυρίαρχης απόφασης του λαού μας μια φορά στα τέσσερα χρόνια”.

Απόψεις