Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ικαρία: Ο Κόκκινος Βράχος διατήρησε το ΚΚΕ στην πρώτη θέση με αυξημένα ποσοστά

Στο νησί της Ικαρίας, το ΚΚΕ αναδείχθηκε και πάλι πρώτο κόμμα, συγκεντρώνοντας 35,86% (από 34,08% στις 21 Μάη). Στους Φούρνους το ΚΚΕ διατήρησε τη δεύτερη θέση με το αυξημένο ποσοστό του 21,75% (από 19,85% στις 21 Μάη). -- Το αποτέλεσμα αυτό χαιρετίζει η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ

Ο «Κόκκινος Βράχος» διατήρησε και αύξησε τα υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ. Στο νησί της Ικαρίας, το ΚΚΕ αναδείχθηκε και πάλι πρώτο κόμμα, συγκεντρώνοντας 35,86% (από 34,08% στις 21 Μάη). Στους Φούρνους το ΚΚΕ διατήρησε τη δεύτερη θέση με το αυξημένο ποσοστό του 21,75% (από 19,85% στις 21 Μάη).

Το αποτέλεσμα αυτό χαιρετίζει η ΤΕ Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ σημειώνοντας: 

«Το ΚΚΕ αύξησε τα ποσοστά του στα νησιά μας με αποτέλεσμα να είναι δεύτερο Kόμμα στον νομό Σάμου με ποσοστό 17,96%, το μεγαλύτερο πανελλαδικά!

Ο “Κόκκινος Βράχος”, η Ικαρία, διατήρησε και αύξησε το υψηλότερο στην χώρα για το ΚΚΕ ποσοστό, με 35,86%, αλλά και οι Φούρνοι διατήρησαν την δεύτερη θέση πανελλαδικά με το αυξημένο ποσοστό του 21,75%.

Το γεγονός αυτό εκφράζει μια δυναμική ανόδου της επιρροής και του κύρους του ΚKE που συνεχίζεται και αποτελεί το θετικό στοιχείο αυτής της εκλογικής μάχης. Γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία και δύναμη.

Οι βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ, όπως η Μαρία Κομνηνάκα από την Λέσβο και ο Γιώργος Πέρρος με καταγωγή από την Σάμο που εκλέχτηκε στην Αττική, θα βρεθούν από σήμερα κιόλας, εκεί που έχουν υποσχεθεί και ήταν πάντα: Μαζί με όλο το Κόμμα και το ταξικό κίνημα. Μπροστά στους αγώνες, στα εργατικά-λαϊκά προβλήματα, δίπλα στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία.

Ο λαός μας δεν πρέπει να δώσει καμία περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση ανεξάρτητα από το τι επέλεξε ο καθένας να ψηφίσει στις εκλογές. Μπροστά μας ήδη βρίσκεται ένας νέος γύρος έντασης της επίθεσης στο έδαφος δεσμεύσεων στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ που η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα θα τρέξουν να υλοποιήσουν. Τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης και του συμφώνου σταθερότητας της ΕΕ, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα για τον στόχο της “επενδυτικής βαθμίδας”, την μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών και τις υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα δρομολογούμενες αρνητικές διευθετήσεις στα ελληνοτουρκικά.

Το ΚΚΕ όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα έτσι και τώρα θα συνεχίσει να παλεύει τον φασισμό και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννάει. Η είσοδος ακροδεξιών κομμάτων στο κοινοβούλιο δείχνει για ακόμα μια φορά ότι οι ρίζες του φασισμού-ναζισμού στο σύστημα και το κράτος είναι βαθιές και υπάρχουν διάφορα κέντρα και επιχειρηματικά συμφέροντα που προωθούν αυτά τα κόμματα. Γι’ αυτό ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται πραγματικά με νομοθετικές παρεμβάσεις , που μάλιστα ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους, αλλά είναι υπόθεση του ίδιου του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά κάνοντας πράξη το σύνθημα: Μόνο ο λαός σώζει τον λαό με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για να βάλουμε εμπόδια στα χειρότερα που μας ετοιμάζουν αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη προοπτική: Για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό!».

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις