Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σε ένα κράτος που δεν προστατεύει τα θύματα η Αστυνομία δέχεται κάθε 45 λεπτά μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία!

Το στοιχείο είναι συγκλονιστικό και παράλληλα τρομάζει: Η Αστυνομία δέχεται κάθε 45 λεπτά μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με..

Το στοιχείο είναι συγκλονιστικό και παράλληλα τρομάζει: Η Αστυνομία δέχεται κάθε 45 λεπτά μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές που δημοσιεύει η ertnews.gr. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από τον Ιανουάριο αναφέρθηκαν στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο περίπου 6.500 περιστατικά και η Άμεση Δράση ανταποκρίθηκε σε τουλάχιστον 4.800. Δεν εξηγείται τι σημαίνει «ανταποκρίθηκε», ούτε εξηγείται τι έγινε με τις υπόλοιπες περιπτώσεις. 270 γυναίκες χρησιμοποίησαν το panic button

Το τρομακτικό είναι ότι αυτοι οι αριθμοί καταγγελιών υπάρχουν σε ένα κράτος που δεν προστατεύει τα θύματα. Αντίθετα, όπως φάνηκε με τραγικό τρόπο με τη γυναικοκονία της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, σε πολλές περιπτώσεις η Αστυνομία και οι κρατικοί μηχανισμό έχουν εγκληματική αμέλεια. 

Όπως δήλωσε, μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη,στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου (Real fm – 2/4/2024), μεγάλος αριθμός γυναικών σκοτώνονται αφού έχουν απευθυνθεί στις αρχές. Όπως τόνισε, οι αρχές λειτουργούν μεθοδευμένα, αφήνοντας απροστάτευτες τις γυναίκες που καταγγέλλουν τον κακοποιητή τους. Περιέγραψε πως στα αστυνομικά τμήματα δεν είναι λίγες οι φορές ακολουθείται η τακτική του… ξεφορτώματος της καταγγελίας: Οι αστυνομικοί, περιέγραψε, «διώχνουν» τις γυναίκες με το «επιχείρημα» ότι είναι… καλύτερα να γυρίσουν σπίτι τους, τις αποτρέπουν από την κατάθεση μήνυσης για να μην… μπλέξουν με το αυτόφωρο κι άλλα τέτοια. 

Τελικά, τα μόνα πρωτόκολλα που τηρούνται είναι αυτά των γυναικών, κύριε Χρυσοχοΐδη!

Αναφερόμαστε στον «σερίφη» Χρυσοχοΐδη διότι αυτός ανακοίνωσε και την επικοινωνιακή κυβερνητική διαχείριση ακόμα και μετά τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους.

Ιδού και τα τέσσερα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τη γυναικοκτονία, με τον ανάλογο σχολιασμό επί της πραγματικότητας:

1) «Κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία όλων των καταγγελιών και περιστατικών σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας με ορισμό ανώτερου αξιωματικού ως επόπτη».

Αυτό που παραδέχονται είναι πως και στην περίπτωση της 28χρονης Κυριακής δεν υπήρξε παρακολούθηση και εποπτεία σε τέτοιο επίπεδο. Η κοπέλα είχε καταγγείλει και στο παρελθόν τον δράστη και είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα, ενώ ο 39χρονος ήταν ένα τέτοιο «μπουμπούκι» που είχε «ιστορικό», το οποίο, προφανώς, είναι καταγεγραμμένο στα αρχεία της Αστυνομίας. Όλα αυτά δεν λήφθησαν καθόλου υπόψη ή δεν εντοπίστηκαν, καν, στο Αστυνομικό Τμήμα, αφού άφησαν την κοπέλα να φύγει χωρίς καμία βοήθεια!

2) «Κάθε εβδομάδα θα στέλνεται απολογισμός για τις καταγγελίες και τη διαχείριση τους ανά Διεύθυνση Αστυνομίας στο Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακης Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να υπάρχει παρακολούθηση και λογοδοσία».

Σοβαρά; Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι αυτός ο στοιχειώδης απολογισμός δεν γινόταν, καν, παρά τα μέτρα που υποτίθεται ότι είχε λάβει η κυβέρνηση; Αυτός σας εκθέτει ακόμα περισσότερο, κύριοι της κυβέρνησης. 

3) «Για κάθε περιστατικό ο Αξιωματικός Υπηρεσίας ενημερώνει τον Διοικητή του Τμήματος και τον επόπτη της Διεύθυνσης Αστυνομίας για να τον υποστηρίξουν στη διαχείριση του περιστατικού».

Άρα, μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία ενημέρωση, παρόλο που η κυβέρνηση υποστήριζε ότι είχε στήσει ειδικά γραφεία κ.ο.κ. 

4) «Για κάθε θύμα εξασφαλίζεται ασφαλής μεταφορά και διαμονή σε ασφαλή χώρο μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του».

Εδώ εξοργίζεται όποιος διαβάζει το μέτρο. Μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, όπου η 28χρονη δεν κατάφερε να μεταφερθεί σε «ασφαλή χώρο», ενώ βρισκόταν Αστυνομικό Τμήμα, έρχονται και λένε το αυτονόητο! Άρα να υποθέσουμε ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποιο τέτοιο «πρωτόκολλο»; Λειτουργούσε μόνο η λογική «το περιπολικό δεν είναι ταξι»

 

Σχετικά θέματα