Πολιτική

Ο Ρουπακιάς στον Άγιο Παντελεήμονα το 2012

Ο Ρουπακιάς, αλλά και άλλοι κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής (Τσακανίκας, Καζαντζόγλου, Παπαβασιλείου, κλπ), συμμετείχαν σε «κλιμάκιο ασφάλειας» υπό τον υπόδικο βουλευτή Παναγιώταρο στον Άγιο Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου του 2012. Κατά τα άλλα ο Ρουπακιάς ήταν ένας απλός φίλος της Χρυσής Αυγής. Τόσο απλός που όρκιζε νεοσύλλεκτους της ναζιστικής οργάνωσης... Το νέο οπτικοακουστικό υλικό, αυτή τη φορά από τον Άγιο Παντελεήμονα το 2012, δημοσίευσε η ιστοσελίδα jailgoldendawn.com (Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος). 

Αναδημοσιεύουμε το αποκαλυπτικό υλικό (βίντεο – φωτογραφίες) και το κείμενο που τo συνοδεύει: 

«Κατά την εξέταση της αδελφής του Γιώργου Ρουπακιά, οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα δημοσιοποίησαν σήμερα την ύπαρξη βίντεο όπου διακρίνεται ο ίδιος ο Ρουπακιάς, αλλά και άλλοι κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής (Τσακανίκας, Καζαντζόγλου, Παπαβασιλείου, κλπ), να συμμετέχει σε «κλιμάκιο ασφάλειας» υπό τον υπόδικο βουλευτή Παναγιώταρο στον Άγιο Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου του 2012. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα βίντεο είναι αναρτημένα – ακόμα και σήμερα – στον λογαριασμό της Χρυσής Αυγής στο youtube.

Βίντεο 1 (μπορείτε να το βρείτε και στον λογαριασμό της Χρυσής Αυγής εδώ):

Η περιγραφή του βίντεο από τη Χρυσή Αυγή, με ημερομηνία ανάρτησης 27 Ιουλίου 2012, αναφέρει: “Με αφορμή την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα που τιμά στις 27 Ιουλίου η Ορθόδοξη Εκκλησία, κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής αποτελούμενο από τους: H. Παναγιώταρο, Βουλευτή Β’ Αθήνας — Ι. Βούλδη, Δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Αθηναίων και Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ–ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Θοδωρή Κουδούνα – ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ–ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τον Διαμερισματικό Σύμβουλο Χρήστο Αθανασάκο και πλήθος Χρυσαυγιτών, παρεβρέθηκε στην λιτανεία της εικόνας στους δρόμους της πόλης. Η έξοδος της Εικόνας”.

Ο Ρουπακιάς διακρίνεται – σε κόκκινο κύκλο – εδώ (του τάγματος ηγείται ο Παναγιώταρος και στην πρώτη γραμμή διακρίνονται ο Καζαντζόγλου και ο Τσακανίκας):

roupakias_1

Βίντεο 2 (μπορείτε να το βρείτε και στον λογαριασμό της Χρυσής Αυγής εδώ):

Η περιγραφή του βίντεο από τη Χρυσή Αυγή, με ημερομηνία ανάρτησης 27 Ιουλίου 2012, αναφέρει: «Ένα πολύ ευχάριστο, τυχαίο αλλά έμοιαζε σαν σκηνοθετημένο στιγμιότυπο, που εντυπωσίασε τους παρευβρισκομένους, ήταν το γεγονός πως κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του κλιμακίου ασφαλείας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με την εντολή του υπεύθυνου τους, οι Χρυσαυγίτες, χώρισαν στην μέση και εμφανίστηκαν οι μικρές μυροφόρες. Η απόλυτη δύναμη και η απέραντη αθωότητα σε μια αρμονική συνύπαρξη».

Ο Ρουπακιάς διακρίνεται – σε κόκκινο κύκλο – εδώ:

roupakias_2

Βίντεο 3 (μπορείτε να το βρείτε και στον λογαριασμό της Χρυσής Αυγής εδώ):

Η περιγραφή του βίντεο από τη Χρυσή Αυγή, με ημερομηνία ανάρτησης 28 Ιουλίου 2012, αναφέρει: “Λήξης της περιφοράς της Εικόνας και παράδοση της Εικόνας από τους Χρυσαυγίτες στα σκαλιά της εκκλησίας για την συνέχιση της δοξασίας”.

Διακρίνονται οι Τσακανίκας και Καζαντζόγλου – σε κόκκινο κύκλο – να παραδίδουν την εικόνα σε Στρατό και Αστυνομία:

kazan_tsak_ag_pant

Βίντεο 4:

Θυμιζουμε ότι ο Ρουπακιάς ισχυριζόταν αρχικά ότι προσέγγισε την Χρυσή Αυγή τρεις μήνες πριν τη δολοφονία Φύσσα. Στη δεύτερη κατάθεσή του, δήλωσε ότι προσέγγισε τη Χρυσή Αυγή από τον Οκτώβριο του 2012. Στην τρίτη κατάθεσή του, είπε ότι είναι “υποστηρικτής” από τον Αύγουστο του 2012. Στο βίντεο, εμφανίζεται με στολή ως μέλος της Ασφάλειας της Νίκαιας από τον Ιούλιο του 2012.

Ο εικονιζόμενος στο βίντεο Παναγιώταρος έχει δηλώσει ότι “δεν ήξερε” τον Ρουπακιά».

Πηγή: jailgoldendawn.com

(Επισκέψεις: 105 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend