Διεθνή

Τουρκία: Πογκρόμ φιλοκυβερνητικών σε κουρδικές συνοικίες

Οι εξελίξεις, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία από μερίδα του στρατού και την επικράτηση του Ερντογάν,  αποτελούν ένα «δώρο» για τον ίδιο ώστε να εξαπολύσει ένα πογκρόμ κατά πάντων, με μαζικές επιθέσεις ακόμα και σε αυτούς που καμία σχέση δεν είχαν με το πραξικόπημα.   

Έτσι μετά τις μαζικές συλλήψεις 6.000 ανθρώπων (στρατιωτικοί  και δικαστές), που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα, πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σύμφωνα με όσα επιβεβαιώνουν Κουρδικές οργανώσεις, ομάδες φιλοκυβερνητικών παρελαύνουν σε συνοικίες και επιτίθενται σε Κούρδους και αριστερούς πολίτες. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν επίσης πως άνθρωποι αντιστέκονται στις επιθέσεις στήνοντας οδοφράγματα για να προστατευόσουν τα σπίτια τους, κυρίως στην Κουρδική και Αλεβίτικη συνοικία Gazi της Κωνσταντινούπολης.

Στόχος  έγινε επίσης και το κουρδικό κόμμα, HDP, τα γραφεία του οποίου δέχθηκαν επίθεση στις πόλεις Μαλάτεια, Οσμανίγιε και Ισκεντερούν, το απόγευμα του Σαββάτου.

Όλα αυτά συμβαίνουν μετά το νέο κάλεσμα του Ταγίπ Ερντογάν στους οπαδούς του να παραμείνουν στους δρόμους για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

TOYRKIA 2

 

ΤΟΥΡΚΙΑ 1

turkia11

(Επισκέψεις: 10 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend