Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ρ. Μαρούδας: Είμαστε εδώ με το δίκιο των αιτημάτων μας, με τη δύναμη των μπλόκων και τη συμπαράσταση του λαού

«Στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς, θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς»: Με αυτό το σύνθημα έκλεισε την ομιλία του ο Ρίζος..

«Στα μπλόκα, στα μπλόκα της αγροτιάς, θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς»: Με αυτό το σύνθημα έκλεισε την ομιλία του ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για να απαντήσουν με το ίδιο σύνθημα οι χιλιάδες λαού που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα.

Ακολούθησαν συγκλονιστικές στιγμές με τα τρακτέρ να κορνάρουν συνεχώς, ενώ ακούγονταν αγωνιστικά τραγούδια…

«Είμαστε εδώ με το δίκιο των αιτημάτων μας, με τη δύναμη των μπλόκων και των τρακτέρ, με τη συμπαράσταση του λαού», διαμήνυσε ο Ρίζος Μαρούδας, κάνοντας λόγο για «το μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο που έχει γίνει στη χώρα».

«Η δύναμη μας είναι η ενότητα του λαού μας. Η δύναμή μας είναι ο κοινός αγώνας, απέναντί μας έχουμε κοινούς αντιπάλους» τόνισε.

Όπως κατήγγειλε, με την πολιτική τους ΕΕ και κυβερνήσεις φροντίζουν ώστε ο κόπος και ο ιδρώτας των αγροτών να γίνεται πλούτος και κέρδη για τις βιομηχανίες που αγοράζουν πάμφθηνα τα προϊόντα και τα πουλούν πανάκριβα στους καταναλωτές.

«Είμαστε εδώ γιατί μας πνίγει το δίκιο. Γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε στα χωριά και τις περιοχές μας με αυτές τις συνθήκες», τόνισε και έθεσε επί τάπητος τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, αιτήματα που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση στο όνομα των δημοσιονομικών συνθηκών και στόχων, πετώντας τους ψίχουλα ενώ εξασφαλίζει επιδοτήσεις και προνόμια για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

«Δεν αντέχει ο αγροτικός κόσμος άλλα βάρη», ξεκαθάρισε και αναφέρθηκε στις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί καλλιέργειες, χωρίς να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, παρότι ο εν λόγω φορέας χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους αγρότες. «Δεν δεχόμαστε ότι το καλοκαίρι θα καιγόμαστε και τον χειμώνα θα πνιγόμαστε», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές, όπως η Θεσσαλία και ο Έβρος.

«Είμαστε εδώ και διατρανώνουμε αυτό το δίκιο που κάνεις δεν μπορεί να μας το πάρει», σημείωσε και χαιρέτισε την αποφασιστικότητα με την οποία οργανώθηκε το συλλαλητήριο, σε πείσμα των προσπαθειών να υπονομευτεί η κινητοποίηση. «Είμαστε κίνημα διεκδικητικό», εξήγησε και μίλησε για τη μεγάλη σημασία που έχουν τα αγροτικά μπλόκα και την πίεση που ασκούν στην κυβέρνηση.

«Υπάρχουν πολιτικές που δημιουργούν τα προβλήματα που ζούμε. Αυτές τις πολιτικές θέλουμε να τις αντιπαλέψουμε στον δρόμο», ανέφερε. Σχολιάζοντας την προσπάθεια να καλλιεργηθεί ενάντια στον αγώνα τους κοινωνικός αυτοματισμός, κάλεσε να δοθεί απάντηση με ενότητα, όπως αυτή την ενότητα που σφυρηλατούν οι πολυήμερες κινητοποιήσεις στα μπλόκα.

«Έχουμε στείλει ένα πολύ δυνατό μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις. Για να λυθούν προβλήματα, να ικανοποιηθούν αιτήματα», διαπίστωσε. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι αργά ή γρήγορα θα φέρει αποτελέσματα», πρόσθεσε και εξήγησε ότι με οι αγρότες και κτηνοτρόφοι «με τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις μας σπέρνουμε και θερίζουμε», «συνεχίζουμε και θα νικήσουμε».

Χαιρετίζοντας την αλληλεγγύη και υποστήριξη των συνδικάτων, κάλεσε αγρότες και εργαζόμενους να συναντηθούν ξανά στον δρόμο στις 28 Φλεβάρη. «Θα στηρίξουμε την απεργία στις 28 Φλεβάρη γιατί οι ζωές μας μετράνε πιο πολύ από τα κέρδη, γιατί δεν ξεχνάμε το έγκλημα στα Τέμπη», διαμήνυσε.

Απόψεις