Ακάθεκτη η ελληνική κυβέρνηση προχωράει σε πολεμικούς εξοπλισμούς υιοθετώντας με χαρακτηριστικό ζήλο την ευρωπαϊκή κατεύθυνση για ολοκληρωτική στροφή στην πολεμική οικονομία προς ικανοποίηση της πολεμικής βιομηχανίας, υποταγμένη πλήρως στα ευρωατλαντικά σχέδια.
Την απόκτησης τέταρτης φρεγάτας Belharra αναμένεται να εισηγηθεί στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δενδιας, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψη του Γάλλου ομολόγου του στην Αθήνα Σεμπαστιάν Λεκορνί. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά τη υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο υπουργών για την αγορά 16 πυραύλων Exocet.
Ετσι, ο Γάλλος υπουργός Αμυνας θα επιστρέψει στη χώρα του έχοντας στο χαρτοφυλάκιο του “χαρμόσυνα” νέα για τους εγχώρια βιομηχανία παραγωγής όπλων.
Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ΝΑΤΟ-«πελάτης» στα ευρωατλαντικά σχέδια. Αρκεί μόνο να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2024 ο πρωθυπουργός, λειτουργώντας σαν να είναι «ταμίας» του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε στρατιωτικές δαπάνες στο 3% του ΑΕΠ για λογαριασμό των «γερακιών» του πολέμου! Την ίδια στιγμή είναι αυτός που πλειοδοτεί με δουλική υπερηφάνεια για την εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια της συμμαχίας, κορδώνεται και αυτοθαυμάζεται επειδή υπερκάλυψε κατά πολύ τη νόρμα του 2% του ετήσιου ΑΕΠ που έχει θέσει το ΝΑΤΟ.
Θυμίζουμε, ότι την αγορά της τέταρτης φρεγάτας ο Ν. Δένδιας την είχε ήδη προαναγγείλει ως ειλημμένη κυβερνητική απόφαση το Σεπτέμβριου του 2024 κατά τη διάρκεια της καθέλκυσης της δεύτερης φρεγάτας τύπου Belharra «ΝΕΑΡΧΟΣ» που προορίζεται για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στο ναυπηγείο της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας. Οι πολεμικές αυτές «επενδύσεις» δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας. Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις «ανάγκες» της αγοράς όπλων αλλά και τα ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή μας. Παράλληλα, οι κυβερνώντες βάζουν τη χώρα και τον λαό της σε τεράστιες περιπέτειες και κινδύνους, βαθαίνοντας την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας.
Φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να λένε ευθέως ότι «χαρατσώνουν» τον λαό για να «ταΐζουν» την πολεμική βιομηχανία και να ενισχύουν τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια! Το Δεκέμβριο του 2023 ο ο τότε υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης και σήμερα αναβαθμισμένος σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έτσι απλά, χωρίς ντροπή, χωρίς ίχνος απολογίας προς το λαό είχε ομολογήσει ότι «οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν» απαντώντας σε σε ερώτηση για την (μη) κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
Σε συνέχεια των επιχειρηματικών deals μεταξύ υπουργών συναντήθηκε και ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Γάλλο υπουργό Αμυνας. Σύμφωνα με το Μαξίμου «συζητήθηκε η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ευρωπαϊκή άμυνα και την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, σε συνέχεια της παρουσίασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του προγράμματος “ReArm Europe”». Δηλαδή συνεχίστηκαν τα παζάρια και τα «ανταλλάγματα» που διεκδικεί η κάθε αστική κυβέρνηση για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης σχετικά με το πού – πώς και πόσα θα κατευθυνθούν στους ομίλους της πολεμικής οικονομίας.