Το Σχόλιο της Ημέρας

«Πώς να δεθεί η Μεσόγειος με σχοινιά;»

Τα πτώματα 21 γυναικών και ενός άνδρα βρέθηκαν πάνω σε λέμβο, στα ανοιχτά της Ιταλίας. Στη Μεσόγειο χάνονται ανθρώπινες ζωές. Ένας τραγικός κατάλογος με άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που πεθαίνουν στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από το χαμό που συμβαίνει στις χώρες τους. Τα πτώματα των 22 ανθρώπων βρισκόταν για ώρες στη λέμβο. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που ανακοίνωσαν το γεγονός, σημείωσαν πως περισσότεροι από 200 άνθρωποι που επέβαιναν στην φουσκωτή λέμβο διασώθηκαν.

2.899 θανάτους μεταναστών, στη Μεσόγειο, κατέγραψε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), για το πρώτο εξάμηνο του 2016. Έχασαν τη ζωή τους διαπλέοντας τη Μεσόγειο, για να συνεχίσουν το ταξίδι ελπίδας και απελπισίας, προς την Ευρώπη.  Τον Ιούνιο 383 έχασαν τη ζωή τους, στη Μεσόγειο (13 άνθρωποι τη μέρα).

Πέρσι, το ίδιο εξάμηνο (Ιανουάριος – Ιούνιος) οι μετανάστες που πνίγηκαν ή χάθηκαν στη θάλασσα ήταν 1.838. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία 225.665 άνθρωποι έφθασαν στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ισπανία από τη θάλασσα τους πρώτους έξι μήνες του 2016 .

 

(Visited 6 times, 1 visits today)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend