Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πρόταση ΚΚΕ για Εξεταστική για τα Τέμπη: Να αφήσουν στο σκοτάδι τις αιτίες για το έγκλημα επιχειρούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Να συσκοτίσουν και τελικά να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες για την τραγωδία των Τεμπών επιχείρησαν σύσσωμα τα αστικά κόμματα που..

Να συσκοτίσουν και τελικά να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες για την τραγωδία των Τεμπών επιχείρησαν σύσσωμα τα αστικά κόμματα που έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε αυτό το έγκλημα, κατά την συζήτηση της πρότασης του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. 

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, μετά την κατάπτυστη δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη ότι …κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλος, τόνισε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ «ως προς το αιτητικό της σκέλος», καθώς για το σκεπτικό της πρότασης «έχουμε συγκεκριμένες ενστάσεις». 

Αποφεύγοντας κάθε συζήτηση για την πολιτική της απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών που με ευλάβεια υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, μίλησε γενικά και αόριστα για «παθογένειες» του ελληνικού κράτους, συμπληρώνοντας πως η ΝΔ παρέλαβε έναν «ασθενή δεκαετιών». Επιχείρησε δε να κλείσε κάθε συζήτηση για πολιτικές ευθύνες, με το επιχείρημα πως η κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική ευθύνη  με την παραίτηση του τότε υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή.

Σχετικά με την περίφημη πλέον σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως «μας παραδώσατε ρημαδιό», καθώς δεν έκανε τίποτα και το έργο ήταν βαλτωμένο, ενώ επί ΝΔ υλοποιήθηκε το 70%. 

Ξεπλένουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Αυτός όμως που έδωσε τα ρέστα του για να μην βγουν στην επιφάνεια οι πραγματικές αιτίες ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξέπλυνε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο την εγκληματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη αφού έψεξε το ΚΚΕ γιατί η πρόταση του «αντιστρατεύεται την ένταξη της χώρας στην ΕΕ», ισχυρίστηκε ότι «δεν φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση» εάν η κυβέρνηση αποψίλωσε τον σιδηρόδρομο στο πλαίσιο «του πελατειακού κράτους». Έτσι, ξιφούλκησε κατά της κυβέρνησης για την πολιτική εγκατάλειψης του ΟΣΕ και της υποστελέχωσης, αποκρύπτωντας ότι η ευρωενωσιακή στρατηγική της απελευθέρωσης που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και στην κατάτμηση του σιδηρόδρομου οδηγεί σε τέτοια αποτελέσματα. Άλλωστε, στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της πολιτικής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προχώρησε στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηροδρόμους.

Η Θ. Τζακρη δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντιταχθεί στην πρόταση του ΚΚΕ, έσπευσε όμως να ανακοινώσει την κατάθεση πρότασης προανακριτικής επιτροπής στη βάση του πορίσματος της ευρωπαϊκής εισαγγελίας. 

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγ. Λιακούλη, κατηγόρησε το ΚΚΕ για «σανίδα και σωσίβιο» στην κυβέρνηση, τη στιγμή που το κόμμα της έχει συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και έχει ψηφίσει τα περισσότερα νομοσχέδια της, ενώ  «έβγαλε λάδι» την πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση», ρίχνοντάς τα όλα στον «γαλάζιο σταθμάρχη». 

Χαρακτήρισε προκλητικά «χάσιμο χρόνου» την Εξεταστική Επιτροπή, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, περιλαμβάνει τα αιτήματα των συγγενών των θυμάτων, και πρόκρινε να «πάμε κατευθείαν σε προανακριτική με τα δύο ονόματα», των Σπίρτζη και Καραμανλή, κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι «δεν θέλει να θίξει τα ονόματα», «για να παραγραφούν αδικήματα».

Αναφερόμενη στην πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για προανακριτική, σημείωσε πως αφορά στον φάκελο της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που, όπως είπε κυνικότατα «μιλά για οικονομική βλάβη του δημοσίου» και κίνδυνο «απένταξης» του έργου της τηλεδιοίκησης από την ΕΕ!

Σε διατεταγμένη υπηρεσία, με προφανή σκοπό να μην αναδειχθούν οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, για το έγκλημα στα Τέμπη, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα αναβολής της συζήτησης της πρότασης του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Aπό 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις