Κοινωνία

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε πρόεδρο αγροτών για συμβολική διαμαρτυρία έξω από τράπεζα

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε η αστυνομία στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου στον Εβρο, για τη συμβολική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/11, σε μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης του λαϊκού κινήματος, αξιοποιώντας τον κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων (Ν. 4703/2020), όπως και την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση της 6ης Νοέμβρη, σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής, ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου προχώρησε στη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που είχε προαναγγείλει ήδη από την Τετάρτη, μπροστά από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια, αντιδρώντας στην απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος και την πολιτική ερημοποίησης της περιοχής.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στο χώρο και απαίτησαν από τα μέλη του συλλόγου να μαζέψουν το πανό τους, γιατί, όπως τους είπαν, «απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις». Οταν ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου εξήγησαν πως πρόκειται για συμβολική διαμαρτυρία και αρνήθηκαν να απομακρύνουν το πανό τους, οι αστυνομικοί έφυγαν και απείλησαν πως «θα ακολουθήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Οι …«προβλεπόμενες διαδικασίες» ήταν η προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης με την επιβολή του προστίμου, με την αιτιολογία πως ο Σύλλογος προέβη σε «σταθερή συνάθροιση (…) χωρίς να λάβει τη σχετική άδεια», το οποίο παρέδωσαν οι αστυνομικοί την επομένη, Σάββατο 21 Νοέμβρη, στον πρόεδρο του Συλλόγου.

Να σημειωθεί πως μερικές μέρες πριν από την πραγματοποίηση της συμβολικής παράστασης διαμαρτυρίας, όπως σημείωνε την Τετάρτη 18 Νοέμβρη σε ανακοίνωσή του ο ΑΣ Τριγώνου, ο πρόεδρός του είχε δεχθεί τηλεφώνημα από το ΑΤ Δικαίων, με το οποίο καλούνταν να κατεβάσει σχετικό πανό που ανάρτησε ο Σύλλογος κοντά στο υποκατάστημα της Τράπεζας το μεσημέρι της Κυριακής, γιατί διαφορετικά θα του υποβαλλόταν μήνυση! Το πανό στη συνέχεια απομακρύνθηκε από αγνώστους.

Θυμίζουμε πως το κλείσιμο του υποκαταστήματος αποφασίστηκε στο πλαίσιο του σχεδίου συρρίκνωσης των δικτύων των τραπεζών σε όλη την Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Ο πληθυσμός της παραμεθόριας και απομακρυσμένης αυτής περιοχής θα αναγκάζεται στο εξής να διανύει περίπου 60 χιλιόμετρα για να μεταβεί στο κοντινότερο υποκατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας.

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Επισκέψεις: 919 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend