Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

H κλωτσιά του φασίστα, oι «ευαίσθητοι» εκμεταλλευτές και οι πρόσφυγες

Για να φτάσεις στο σημείο να κλωτσήσεις και να βάλεις τρικλοποδιά σε καταδιωκόμενους πρόσφυγες πρέπει να το έχεις αποφασίσει: Είσαι..

Για να φτάσεις στο σημείο να κλωτσήσεις και να βάλεις τρικλοποδιά σε καταδιωκόμενους πρόσφυγες πρέπει να το έχεις αποφασίσει: Είσαι φασίστας.  Ξέρεις καλά τι κάνεις.

Τα πλάνα με την εικονολήπτρια από την Ουγγαρία, που κλωτσάει ένα μικρό κορίτσι και στη συνέχεια βάζει τρικλοποδιά σε έναν πρόσφυγα που τρέχει με ένα παιδί στην αγκαλιά, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Η εικονολήπτρια, Πέτρα Λάζλο, όπως έγινε γνωστό, απολύθηκε από το κανάλι στο οποίο εργαζόταν. Το κανάλι N1TV, σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν, πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ.

Η εικονολήπτρια κλωτσάει και βάζει τρικλοποδιά με απόλυτη ψυχραιμία. Δείτε (ξανά) τα πλάνα:

Όπως βλέπετε (πριν την αρχή του κειμένου) δημοσιεύουμε τρεις φωτογραφίες. Οι δύο πρώτες φωτογραφίες (αριστερά) είναι από τη φασιστική πράξη της εικονολήπτριας. Η άλλη φωτογραφία (δεξιά) είναι παλιά κι έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Είναι από πογκρόμ κατά μεταναστών και προσφύγων, από φασίστες. Αυτός που δίνει την κλωτσιά – και σε αυτή την περίπτωση- φαίνεται πως δεν έχει κανέναν δισταγμό. Αυτή η κλωτσιά πρέπει να «κοπεί» από τη ρίζα της. Ας δούμε τα δεδομένα και θα επανέλθουμε.

Η υποδοχή…

400.000 αναμένεται να είναι οι πρόσφυγες που θα φθάσουν στην Ευρώπη, μέσω της Μεσογείου, μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ο αριθμός μπορεί να ξεπεράσει τις 450.000 το 2016.

Η «πολιτισμένη» Ευρώπη δέχεται ένα κύμα προσφύγων. Με μια υποκρισία που περισσεύει οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζονται σαν να μην έχουν εμπλοκή στα γεγονότα. Νομίζει κανείς πως οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν έχουν καμία σχέση με το κακό. Η συμμετοχή τους (φανερή και υπόγεια) στις εμπόλεμες ζώνες, για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, μοιάζει να χάνεται μπροστά στην «προσφορά» για υποδοχή προσφύγων, με μερική αναστολή των κανονισμών του Δουβλίνου.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για την υποκρισία των «τελετών» υποδοχής των προσφύγων στην Ευρώπη, αλλά ακόμα περισσότερα χρειάζεται να ειπωθούν για κάτι περιπτώσεις, όπως οι φασίστες των φωτογραφιών. Δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα οι φασίστες υπάρχουν και «υποδέχονται» και αυτοί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σε αυτή την υποδοχή των φασιστών έχουν βοηθήσει αρκετά η κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού, με την πολιτική τους και τα μέσα προπαγάνδα τους, αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στην καλύτερη περίπτωση σαν «καημένους», και στη χειρότερη σαν εισβολείς.

…και τα  μέτρα

Χθες ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, θυμήθηκε πως χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουγγαρία δεν μπορεί να είναι μόνες τους στην υποδοχή των μεταναστών. Τόσο καιρό μπορούσαν… Κάποια δείγματα για την «ξαφνική» ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τα δούμε λίγο παρακάτω, με το παράδειγμα της Γερμανίας. 

Είναι προφανές πως το σχέδιο για ανακατανομή 120.000 προσφύγων (50.400 βρίσκονται στην Ελλάδα, 54.000 στην Ουγγαρία, 15.600 στην Ιταλία), σε 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν επαρκεί, για να λυθεί το πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι το σχέδιο θα συζητηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών των «28». 

Χτες, το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε (498 υπέρ, 158 κατά και 57 αποχές) το σχέδιο μετεγκατάστασης για 40.000 πρόσφυγες (24.000 από Ιταλία και 16.000 από την Ελλάδα) που εκκρεμούσε. 

«Ευαίσθητοι» κεφαλαιοκράτες και «αντισυστημικοί» φασίστες

Πάντως, να μην ξεχνάμε πως δεν είναι λίγες οι φορές που οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης (και όχι μόνο) άνοιγαν τα σύνορα τους, για να «υποδεχτούν» ένα φθηνό εργατικό δυναμικό, που θα ενισχύσει την οικονομία τους. Ας το λάβουμε κι αυτό υπόψη μας, τουλάχιστον για τη στάση της Γερμανίας, στην προκειμένη περίπτωση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ, «αγάπησε» τους πρόσφυγες. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Suddeutsche Zeitung, είπε χαρακτηριστικά: «Τα επόμενα 20 χρόνια χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο εργατικό δυναμικό από αυτό που μπορεί να παράξει η χώρα».

Παράλληλα, ο Γάλλος φασίστας Ζαν Μαρί Λεπέν (πατέρας της Μαρί Λεπέν) έκανε επίθεση στη Γερμανία, εκτιμώντας πως ο λόγος, που δέχεται πρόσφυγες, είναι η ανάγκη της για εργατικό δυναμικό, λόγω του δημογραφικού της προβλήματος. Είναι προφανές πως ο σκοπός του Λεπέν, με αυτή τη δήλωση, δεν ήταν να σταθεί απέναντι στο γερμανικό κεφάλαιο, αλλά να δείξει – με εθνικιστικούς όρους – ότι στέκεται απέναντι στη Γερμανία. Σκοπός του ήταν να καλλιεργήσει ρατσιστικές αντιλήψεις και στη Γαλλία και στην Γερμανία, πατώντας σε ένα πραγματικό γεγονός. Το επιχείρημα των φασιστών, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι γνωστό: Ήρθαν οι ξένοι να μας πάρουν τις δουλειές.

Κάπου εδώ έρχεται και πάλι, στη συζήτηση, η κλωτσιά του φασίστα. Η κλωτσιά του φασίστα, στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ουγγαρία, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, είναι έτοιμη να κάνει τη δουλειά της. Η κλωτσιά του φασίστα πρέπει να «κοπεί» από τη ρίζα. Η κλωτσιά του φασίστα  δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ευχές, ούτε με δάκρυα.  Την κλωτσιά του φασίστα μπορούν να την «κόψουν», από τη ρίζα της, μόνο οι λαοί, με την αλληλεγγύη τους και με τη βεβαιότητα πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν κάτι να χωρίσουν.

Πίσω από τις μάσκες 

Οι φασίστες, σε όποιες χώρες υπάρχουν, είναι έτοιμοι από τη μία να εμφανίζονται «αντισυστημικοί», μιλώντας για το ξένο κεφάλαιο (κι αυτό …επιλεκτικά), και από την άλλη να εξυπηρετούν, με τους καλύτερους όρους, τους ντόπιους εκμεταλλευτές. Το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα είναι χαρακτηριστικό (ερωτήσεις υπέρ των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου και απευθείας συνεννοήσεις για «μπίζνες» ώστε να φαίνονται σαν μεσάζοντες των Ελλήνων εργαζομένων κ.α).

 

Τέλος, ας μην έχουμε καμία αμφιβολία. «Ευαίσθητοι» κεφαλαικράτες, που αγαπούν «ξαφνικά» τους πρόσφυγες, δεν υπάρχουν. Αυτοί που τώρα «χαμογελούν» στους πρόσφυγες, επειδή τους αντιμετωπίζουν ως φθηνό εργατικό δυναμικό, μπορεί αύριο να στηρίζουν άμεσες ή έμμεσες επεμβάσεις στις χώρες τους. Μπορεί να το κάνουν (και το κάνουν) παράλληλα. Είναι οι ίδιοι που μετά θα «ανεχτούν» τις επιθέσεις φασιστών σε πρόσφυγες. Οι ίδιοι είναι και από παντού είναι κερδισμένοι! Κι ο λόγος είναι ένας: Μοναδικό τους κριτήριο είναι το κέρδος, με κάθε μέσο.  

Σχετικά θέματα

Απόψεις