Το πρόβλημα και η λύση

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο και την Υποσαχάρια Αφρική, προοιωνίζονται εκρηκτική αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Είναι κοινά αποδεκτό, ότι αυτές οι εξελίξεις δεν είναι φυσικό φαινόμενο, πράγμα που θα τις καθιστούσε αναπότρεπτες.

Η μετανάστευση είχε και έχει δύο βασικές αιτίες, την εκμετάλλευση και τους πολέμους. Ο ιμπεριαλισμός είναι ο κοινός τους παρονομαστής.

Κανείς άνθρωπος δεν θα εγκατέλειπε τον τόπο του,  αν μπορούσε να έχει σ’ αυτόν μια ειρηνική και αξιοπρεπή ζωή. Αυτό το ξέρουμε πολύ καλά εμείς, οι Έλληνες.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τα κύματα των μεταναστών- προσφύγων προέρχονται από χώρες και περιοχές που διαθέτουν πλουτοπαραγωγικές πηγές, ικανές να εξασφαλίσουν την ευημερία των πληθυσμών τους.

Έτσι, η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης είναι η εξάλειψη των λόγων που οδηγούν στον ξεριζωμό των ανθρώπων από τον τόπο τους.

Όμως, αν ζητάς να το κάνει αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σα να ζητάς από το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διπλά υπεύθυνη γι΄ αυτήν την κατάσταση.

Πρώτα, γιατί πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στις στρατιωτικές επεμβάσεις που προκάλεσαν την εκρηκτική αύξηση των προσφύγων, υποδαύλισε και υποδαυλίζει τη λεγόμενη «άνοιξη του αραβικού κόσμου» με στόχο την εγκαθίδρυση «φιλικών» καθεστώτων και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου προκαλώντας τις εμφύλιες, θρησκευτικές και άλλες, συγκρούσεις.

Είναι όμως υπεύθυνη και γιατί με την «μεταναστευτική» της πολιτική δημιούργησε μια «υγειονομική ζώνη», με την οποία αποτρεπόταν η είσοδος των προσφύγων και των μεταναστών στο εσωτερικό της.

Έτσι μετέτρεψε τις νότιες χώρες- μέλη της (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα) σε «ποντικοπαγίδες», με όλες τις γνωστές συνέπειες.

Επομένως, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη δεδομένη πολιτική, δεν μπορεί να είναι πεδίο αναζήτησης της λύσης του προβλήματος, αφού η ίδια είναι το πρόβλημα.

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Ένα Σχόλιο - "Το πρόβλημα και η λύση"

  1. Ο/Η anna λέει:

    Η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της αναγκαστικής μετανάστευσης των λαών της Μέσης Ανατολής και της Β.Αφρικής εξαρτάται από την απόφαση που θα πάρουν οι ίδιοι οι λαοί, να σκεφθούν την αιτία των δεινών τους. Οι λαοί πρέπει να δουν τον πραγματικό εχθρό, που είναι ο Ιμπεριαλισμός, και να αγωνισθούν για την ζωή τους, για την ζωή των παιδιών τους .Ο πόλεμος είναι ένα από τα δεκανικιά που διαθέτει το σύστημα για να ανταπεξέρχεται στα οικονομικά του αδιέξοδα, και συγχρόνως να νέμεται τον πλούτο που παράγεται . λοιπόν να περιμένουν οι λαοί από κάποιους άλλους την δικαίωση και την σωτηρία τους.Η ΜΟΝΗ ΛΎΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ και όχι η φυγή, ούτως η άλλως αυτοί που διοικούν σήμερα δεν ενδιαφέρονται για την ζωή των απλών ανθρώπων , και την επιβίωση τους.Ή αυτοί λοιπόν ή εμείς οι κατατρεγμένοι αυτής της Γης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email