Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΠΟΣΔΕΠ: Να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) ζητά την άμεση παύση της προκαταρκτικής εξέτασης που κινήθηκε σε βάρος τριών μελών του Διοικητικού..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) ζητά την άμεση παύση της προκαταρκτικής εξέτασης που κινήθηκε σε βάρος τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ για τα επεισόδια της 30ης Απριλίου 2026 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΔΕΠ χαρακτηρίζει τις κατηγορίες «αβάσιμες» και επισημαίνει ότι μεταξύ των τριών συνδικαλιστών είναι και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία συνδέει άμεσα τη συγκεκριμένη διαδικασία με την εφαρμογή του νέου, αυστηρότερου πειθαρχικού πλαισίου που εισήγαγε ο νόμος 5224/2025 για μέλη ΔΕΠ και φοιτητές. Τον νόμο αυτό η ΠΟΣΔΕΠ έχει επανειλημμένα καταδικάσει και έχει ζητήσει την κατάργησή του.

«Θεωρούμε ότι η όξυνση που επιδιώκεται σε περιστατικά τάξης και ασφάλειας στα πανεπιστήμια παράγει μόνο επικοινωνιακά οφέλη αλλά βλάπτει το ίδιο το δημόσιο πανεπιστήμιο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η ΠΟΣΔΕΠ δηλώνει ότι, σε συντονισμό με τους Συλλόγους ΔΕΠ, «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία και θα επιμένει στην κατάργηση του νέου πειθαρχικού πλαισίου».

Post
Filter