Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίηση της δημόσια υγείας και τις απολύσεις συμβασιούχων

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, στις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, στην αποψίλωση των δημοσίων δομών..

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, στις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, στην αποψίλωση των δημοσίων δομών υγείας από προσωπικό και πόρους, πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης που προκηρύχθηκε κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας και της 24ωρης απεργίας στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αθήνα, τα σωματεία εργαζομένων από τα νοσοκομεία Ιωαννίνων, Βενιζέλειο, Γεννηματά, Άγιος Σάββας, Αττικόν, ΚΑΤ, Ευαγγελισμός, Θριάσιο, Δαφνί, Λαϊκό, Δρομοκαϊτειο, Θεαγένειο, Γουμένισσας, ΨΝΘ, ΕΛΠΙΣ σε κάθε στάση της πορείας τους, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Βουλή, το ΓΛΚ, το υπουργείο Υγείας, διαμήνυσαν ότι «τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός», απαιτώντας σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο τον λαό, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ΄ αυτό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού, αυξήσεις στους μισθούς κι ένταξη στα ΒΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, έγινε ξεκάθαρο από τη μεριά της κυβέρνησης να υλοποιηθεί μέχρι κεραίας η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου για την Υγεία. Για πολλοστή φορά, ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε την πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της υγείας και της τσέπης του λαού, ισχυριζόμενος ότι τα επί πληρωμή χειρουργείων, η εκμετάλλευση κρατικών υποδομών από ιδιώτες κ.α. ενισχύουν το ΕΣΥ.

Ενόψει των Ευρωεκλογών έταξε και δεσμεύτηκε για «ρυθμίσεις» και παρατάσεις στους συμβασιούχους, προκειμένου να αποτελέσουν και οι όμηροι των ελαστικών εργασιακών σχέσεων τμήμα της εκλογικής δεξαμενής. Νερό στο μύλο της κυβέρνησης έριξε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία όχι μόνο δεν απαίτησε μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους χιλιάδες συμβασιούχους, αλλά κατέθεσε πρόταση που ισοδυναμεί με τη Χάρυβδη, δηλαδή να συνάπτουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, όπως δηλαδή κι επί ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί σε απολύσεις κι εκβιασμούς.

Για την παράδοση υπηρεσιών στους εργολάβους, ο υπουργός Υγείας ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι δεν χρειάζεται να πιέσει τις διορισμένες, από την κυβέρνηση, διοικήσεις των νοσοκομείων για να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς ανάθεσης, με τους εργαζόμενους να παραμένουν σε εγρήγορση για το μπλοκάρισμά τους και να ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού με τη συμμετοχή τους στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου.

Ενώ την Τετάρτη 22 Μαΐου, το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου, «υποδέχεται» στις 6.30 μ.μ., «τον υπουργό “εμπορίου της Υγείας” της κυβέρνησης που συνεχίζει την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές μας».

Πηγη: 902

Σχετικά θέματα

Απόψεις