Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πολύμορφες κινητοποιήσεις μαθητών για τα τρία χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη (ΦΩΤΟ)

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις των μαθητών για τα τρία χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη.

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις των μαθητών για τα τρία χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη.

Σε Αθήνα και Πειραιά οι μαθητές «στόλισαν» τα σχολεία τους με πανό, προχώρησαν σε καταλήψεις και αποχές, ενώ στις γειτονιές που έγιναν πορείες, όπως στο Κερατσίνι, ακούστηκε δυνατά και πάλι το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Το ραντεβού των μαθητών της Αττικής ανανεώθηκε για το Σάββατο στις 12 μ. στο Σύνταγμα με την Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. 

Καρδίτσα: Στους δρόμους οι μαθητές  ενάντια στην πολιτική που γεννά «Τέμπη»

«Στο βωμό του κέρδους θυσία οι νεκροί, δεν είναι ατυχήματα είναι επιλογή» έγραφε ένα από τα πολλά πανό των μαθητών της Καρδίτσας οι οποίοι με καταλήψεις, αποχές και αγωνιστικές δράσεις σε πολλά σχολεία του νομού σήμερα έστειλαν το μήνυμα, μια ημέρα πριν την συμπλήρωση τριών χρόνων από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ότι «η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί ή με τα κέρδη τους ή με τη ζωή».

Με ανάλογα συνθήματα οι μαθητές απαίτησαν να σταματήσει να θεωρείται κόστος που συνθλίβεται στις ράγες του κέρδους η ασφάλεια και η προστασία ακόμη και της ανθρώπινης ζωής.

Ιδιαίτερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας που ήταν ένα από αυτά που τελούσαν υπό κατάληψη  πραγματοποίησαν πορεία με κατάληξη την κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί ενώθηκαν με συμμαθητές τους από τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης και με δυναμική πορεία κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του ΟΣΕ. 

Το αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών ανανεώθηκε για την αυριανή μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία και οι φορείς στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σχετικά θέματα

Post
Filter