Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΠΕΚΑΜ: Τιμάμε την 8η Μάρτη – Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Το ΔΣ της ΠΕΚΑΜ γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την 8η Μάρτη τιμά όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται σήμερα οργανωμένα, για να σταματήσει να υπάρχει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τον δρόμο που θα οδηγήσει στην πραγματική ισοτιμία των δύο φύλων -- Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της 8ης Μάρτη φέτος δυστυχώς συναντώνται με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεκάδων ανθρώπων, κυρίως νέων παιδιών στα Τέμπη -- Η ζωή του λαού και των παιδιών του μπαίνουν στο ζύγι κόστους - κέρδους, με την πλάστιγγα να γέρνει πάντα στη μεριά του καπιταλιστικού κέρδους

«Τιμάμε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας», τονίζει σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου.

Η Ανακοίνωση του ΔΣ της ΠΕΚΑΜ:

«Το ΔΣ της ΠΕΚΑΜ γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την 8η Μάρτη τιμά όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται σήμερα οργανωμένα, για να σταματήσει να υπάρχει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τον δρόμο που θα οδηγήσει στην πραγματική ισοτιμία των δύο φύλων.

Η ΠΕΚΑΜ την 8η Μάρτη τιμά τις εκατοντάδες γυναίκες που πέρασαν από το κολαστήριο της Μακρονήσου. Τις γυναίκες που άντεξαν την ανείπωτη βαρβαρότητα, τα βασανιστήρια και εξεφτελισμούς του αστικού κράτους, μένοντας όρθιες, ατρόμητες, νικώντας ακόμη και τον θάνατο, γιατί στήριγμά τους είχαν την πίστη στο δίκιο του αγώνα τους για την κοινωνική απελευθέρωση. Αυτές που πάλεψαν για μια ζωή χωρίς φτώχεια και εξαθλίωση, για να ζουν σε ευημερία ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες τους, για να διαφεντεύει τη ζωή του ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΟΓΕ και των εργατικών συνδικάτων για την ισοτιμία της γυναίκας, για τη ζωή με δικαιώματα και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των γυναικών και των οικογενειών τους. Παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τον πόλεμο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία.

Είναι απαραίτητο σήμερα να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στη βία κατά των γυναικών και να γίνει συνείδηση ότι αυτή είναι συνυφασμένη με την κρατική βία, την εργοδοτική βία του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν.

Να καταδικαστούν οι πολιτικές δυνάμεις, που παρά τις υποσχέσεις και τα ωραία λόγια, δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και να λύσουν τα προβλήματα που βιώνουν σήμερα οι νέες γυναίκες, οι μανάδες, οι εργαζόμενες, οι αγρότισσες, οι φοιτήτριες και μαθήτριες, όπως οι μισθοί και οι συντάξεις ψίχουλα, η ακρίβεια, η ανεργία, η φοροληστεία, οι πλειστηριασμοί, οι ανύπαρκτες κρατικές δομές Πρόνοιας, ο εμπορευματοποιημένος και ιδιωτικοποιημένος τομέας Υγείας με τις πανάκριβες υπηρεσίες, η ανύπαρκτη προστασία της μητρότητας κ.ά.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της 8ης Μάρτη φέτος δυστυχώς συναντώνται με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεκάδων ανθρώπων, κυρίως νέων παιδιών στα Τέμπη. Έγκλημα με ηθικούς αυτουργούς τη σημερινή και τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις και το κράτος τους, που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες, την ασφάλεια και τη ζωή του λαού μας για να υπηρετήσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η βαρβαρότητα του καπιταλισμού και των κυβερνήσεών του είναι η ίδια για όλες τις εποχές, κάτω από οποιεσδήποτε πολιτικές συνθήκες. Γιατί η ζωή του λαού και των παιδιών του μπαίνουν στο ζύγι κόστους – κέρδους, με την πλάστιγγα να γέρνει πάντα στη μεριά του καπιταλιστικού κέρδους. Τα επιτεύγματα της επιστήμης και η τεχνολογία απαξιώνονται, εξαφανίζονται, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν για τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων, του λαού.

Γι’ αυτό και πρέπει να συγκρουστούμε με τις αιτίες και τους υπεύθυνους, να το πληρώσουν τα αστικά κόμματα και η πολιτική τους που δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές. Αγωνιζόμαστε για να μπορεί ο λαός μας να ζει ικανοποιώντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες του με βάση τον πλούτο που ο ίδιος δημιουργεί».

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις