Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αύριο η πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ για τη Μέρα της Γυναίκας

Στις 6.30 μ.μ. στον Περισσό. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ οργανώνει πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας αύριοΤετάρτη 8 Μάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕ στον Περισσό, με θέμα: «Τόλμησε με δυνατό ΚΚΕ για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας».

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ωρα έναρξης: 6.30 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 6 μ.μ.).

Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσαγκαράκης. Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Λιγάτου.

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Θεοφάνους. Μουσική εκτέλεση: Γιώργος Θεοφάνους, Μάκης Κρέτσης.

Φωνητική διδασκαλία: Αμέρισσα Φτούλη. Σχεδιασμός σκηνογραφίας: Βικτώρια Νταρίλα. Ενδυματολογία – εκτέλεση σκηνογραφίας: Σοφία Καρακάση. Επιμέλεια κίνησης: Βαγγελιώ Κυριαζίδου.

Ερμηνεύουν: Δανάη Αλυσανδράτου, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Αντώνης Γουγής, Σπύρος Κοντορίζος, Αρης Μπαταγιάννης, Δέσποινα Σταυρίδη – Κοτσικόνα.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

 

Ο Μπρεχτ αξιοποιεί τον μύθο του Σοφοκλή και τα βασικά πρόσωπα της αρχαίας τραγωδίας και δημιουργεί ένα νέο έργο, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με την περίοδο του 1945 και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην πατρίδα του, τη Γερμανία.

«Σε μια εποχή που η ζωή των εργαζομένων, μεταξύ αυτών και όλων των συντελεστών της παράστασης, έχει δυσκολέψει πολύ, που το “τρέξιμο” είναι μόνιμο, τα προβλήματα ατελείωτα και ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ήταν ένας άθλος για όλους μας το γεγονός ότι καταφέραμε να ετοιμάσουμε ένα τόσο απαιτητικό έργο», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιώργος Τσαγκαράκης.

Η προετοιμασία έγινε με θυσίες αλλά και με μεγάλη διάθεση από όλους τους συμμετέχοντες, με προσπάθεια «να δουλέψουμε τον Μπρεχτ με τους κανόνες του Μπρεχτ» αλλά και να αποτυπώσουν τη δική τους σύγχρονη ματιά πάνω στο έργο. «Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε, ώστε να συμβάλουμε με την παρουσίαση της “Αντιγόνης” στην εκδήλωση της ΚΕ του Κόμματος, στην ανάδειξη του καλέσματος που απευθύνει στις γυναίκες της βιοπάλης», επισημαίνει ο Γ. Τσαγκαράκης.

Το έργο αναδεικνύει «πόσο μεγάλη σημασία έχει η αντίσταση, ιδιαίτερα όταν η εξουσία φαίνεται παντοδύναμη και ανίκητη», εξηγεί και προσθέτει ότι σήμερα, σε μια εποχή που η ζωή του λαού και ειδικότερα των γυναικών επιδεινώνεται ραγδαία, «είναι η στιγμή που πρέπει να αντισταθούμε ακόμα περισσότερο». Οπως διαπιστώνει η Αντιγόνη του Μπρεχτ, «ο σκυμμένος δεν βλέπει αυτόν που ορμά»…

 

Λεωφορεία από τον Πειραιά

 

Λεωφορεία δρομολογεί για την αυριανή εκδήλωση η ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ. Πιο συγκεκριμένα θα αναχωρήσουν, στις 4.45 μ.μ. από τον Πειραιά (μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο), στις 5.15 μ.μ. από τη Νίκαια (Περιβολάκι, στάση λεωφορείων στην κάτω μεριά της πλατείας, 5.20 μ.μ. από τη Νεάπολη – επί της Γρ. Λαμπράκη, δεξιά της Ελλησπόντου στο βενζινάδικο) και στις 5.25 μ.μ. από τον Κορυδαλλό (Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών, Πλειάδες).

 

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις σε σχολές της Αθήνας

 

Λόγω της προγραμματισμένης απεργιακής και φοιτητικής κινητοποίησης για το έγκλημα στα Τέμπη οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τη Μέρα της Γυναίκας σε πανεπιστήμια της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Ιατρική και τη Νομική, αναβάλλονται.

Από 902.gr

 

Σχετικά θέματα