Σε νέα μεγάλη συγκέντρωση και συλλαλητήριο προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαία και απλός λαϊκός κόσμος της Πάτρας, απαιτώντας να μην ξεχαστεί τίποτα από το έγκλημα στα Τέμπη, να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους, με βάση και την έως και σήμερα ασκούμενη πολιτική τους.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα Εργατικού Κέντρου, Δημοτικής Αρχής, συνδικάτων εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητικών συμβουλίων, αλλά και άλλων λαϊκών φορέων, διατράνωσαν ξανά την απαίτησή τους να σταματήσουν οι θυσίες στο βωμό των επιχειρηματικών ομίλων, καταδικάζοντας ταυτόχρονα όλους όσοι τα υπηρετούν.

Επισημάνθηκαν οι ευθύνες των έως και σήμερα Κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. για την απελευθέρωση και των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών στη βάση και των μέτρων της ΕΕ, που οδήγησε στα τραγικά αποτελέσματα με την ακολουθούμενη πολιτική “κόστους – οφέλους”.

Απαιτήθηκαν παράλληλα άμεσα μέτρα για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξασφάλιση όλων των υποδομών για την ζωή και ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού, προστασία στους χώρους δουλειάς, αλλά και σταθερή δουλειά με όλα τα σύγχρονα δικαιώματα.

«Το πάμε κι όπου βγει δεν βγαίνει πουθενά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά”, ακούστηκε για ακόμη μία φορά πολύ δυνατά στην πόλη, μαζί με το “οργάνωση και αγώνας να γίνει η οργή, καμία μάνα μην κλάψει άλλο παιδί».

Δόθηκε παράλληλα απάντηση, στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και της νεολαίας, όπου καταγγέλθηκε η πρωινή προσαγωγή των δύο μαθητών του 4ου Γυμνασίου, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του 15μελους Γιάννης Νικολόπουλος,(δείτε κάτω βίντεο) απ’ την Αστυνομία, με την επισήμανση ότι εργαζόμενοι και αγωνιζόμενη νεολαία δεν κάμπτονται από τέτοιου είδους ενέργειες, αντιθέτως δυναμώνουν τον αγώνα τους.

 

Αυτό μαρτύρησε άλλωστε και η μαζική συμμετοχή και μαθητών στην κινητοποίηση. Από νωρίς, στην πλατεία Γεωργίου είχε στηθεί μια μεγάλη εκδήλωση, συνέχεια όλων των προηγούμενων δράσεων των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού της πόλης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Βιολέτα Βασιλείου πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πάτρας.

 

Επιπλέον χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Καρπέτας, πρόεδρος του ΦΣ Μαθηματικού, η Ρένα Σκαρλάτου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων, ο Νίκος Κουφαλάκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Διανομέων – Ντελιβεράδων Αχαίας, σημειώνοντας «τις τεράστιες ευθύνες όλων όσοι κυβερνούν και κυβέρνησαν στο παρελθόν και καταγγέλλοντας ότι «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, με επιχειρήματα που προσβάλλουν τους δολοφονημένους και τη νοημοσύνη όλου του λαού».

 

Ήταν για ακόμη μία φορά μια συγκέντρωση-δυνατό μήνυμα και απαίτηση να μην θρηνήσουν ξανά θύματα οι εργαζόμενοι, ο λαός κι η νεολαία του για τα επιχειρηματικά κέρδη.

Η μπάντα του Δήμου ήταν εκεί δίνοντας το δικό της στίγμα, επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν απαγγελίες ποιημάτων και μικρή συναυλία, στο κλίμα των ημερών.

 

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με διαμαρτυρία στο κτίριο του ΟΣΕ.

 
 
Πηγή: 902.gr