Ιστορία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Ήταν ένα μικρό καράβι…» του Γιώργου Μαργαρίτη

Το βιβλιο του καθηγητή Ιστορίας,  Γιώργου Μαργαρίτη, με τίτλο «Ήταν ένα μικρό καράβι…», είναι ένα μικρό ανθολόγιο κειμένων που δημοσιεύτηκαν στην αιχμή της κρίσης, που βάναυσα έπληξε τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και μέσα στην οποία ακόμα ζούμε.

Οι εκδόσεις ΚΨΜ διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου την Τετάρτη, 1 Φεβρουρίου, στις 7.30 μ.μ στο Polis Art Café  (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου).  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιάννης Σμυρλάκης, διευθυντής σύνταξης της Εφημερίδα των Συντακτών, Γιάννης Σκαλιδάκης, ιστορικός, Κώστας Σκολαρίκος, ιστορικός. Θα συντονίσει ο ιστορικός, Προκόπης Παπαστράτης.

Τα περισσότερα από αυτά τα μικρά κείμενα –σημειώματα θα μπορούσε να τα ονομάσει κανείς– δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα των Συντακτών, άλλα δημοσιεύτηκαν σε άλλα έντυπα ενώ υπάρχουν άλλα, λιγότερα, τα οποία δεν έχουν δημοσιευτεί και εμφανίζονται στο βιβλίο για πρώτη φορά. 

Τα κείμενα, όπως σημειώνουν οι εκδόσεις ΚΨΜ, είναι πολιτικά, με την έννοια ότι αναφέρονται στην πολιτική κατάσταση του καιρού της κρίσης και σχολιάζουν το πολιτικό σκηνικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των κοινωνικών αντιδράσεων, των πιέσεων και των αδιεξόδων που προκάλεσε ετούτη η χωρίς προηγούμενο κατάσταση. Ο γράφων όμως έχει την ιδιότητα του ιστορικού και για τον λόγο αυτό ο σχολιασμός της πολιτικής κατάστασης στο σήμερα πολύ συχνά ξεκινά από αναφορές σε ανάλογες καταστάσεις άλλων εποχών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε στον υπότιτλο του βιβλίου να συγκατοικούν η πολιτική και η ιστορία. 

(Επισκέψεις: 170 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend