Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Παράσταση διαμαρτυρίας των φορέων του δήμου  στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί, Παρασκευή 3 Φλεβάρη, μαζικοί φορείς Ζωγράφου μπροστά στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου, καταγγέλλοντας την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πρωτοβάθμια κατάσταση στο Δήμο.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί, Παρασκευή 3 Φλεβάρη, μαζικοί φορείς Ζωγράφου μπροστά στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου, καταγγέλλοντας την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πρωτοβάθμια κατάσταση στο Δήμο.

Στην ανακοίνωσή τους οι φορείς αναφέρουν:

«Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας είναι άθλια και καθημερινά χειροτερεύει. Όλοι όσοι χρειάζονται να απευθυνθούν σε δημόσια δομή για να αντιμετωπίσουν όποιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα υγείας ξέρουν ότι θα αναγκαστούν να περιμένουν μήνες για να κλείσουν ένα ραντεβού και αν είναι επείγον θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.      

Στο Κέντρο Υγείας του Δήμου μας λείπουν σημαντικές ειδικότητες όπως ουρολόγοι, νευρολόγοι, ακτινολόγοι, γυναικολόγοι και άλλες ειδικότητες όπως καρδιολόγοι, παθολόγοι, παιδίατροι, είναι ελάχιστοι και στα ραντεβού η καθυστέρηση ξεπερνά και τους δύο μήνες. Στα 2 ΤΟΜΥ οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε κέντρα που απλά οι γιατροί γράφουν συνταγές και παραπεμπτικά για εξετάσεις.  Τα ραντεβού για τηλεφωνική άυλη συνταγογράφηση  ή παραπεμπτικό είναι πάνω από μήνας

Ο προσωπικός γιατρός, που τόσο πολύ διαφημίστηκε από την κυβέρνηση, αποδείχτηκε μεγάλη αποτυχία καθώς ο αριθμός τους είναι μικρός και δεν καλύπτουν τις ανάγκες των χιλιάδων ασφαλισμένων με αποτέλεσμα να χρειάζεται να περιμένει κάποιος μήνες για να γράψει εξετάσεις ή φάρμακα, έτσι αναγκάζεται να πληρώνει ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα.

Η Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης παραδίδεται στους ιδιώτες επενδυτές κλείνοντας την πόρτα των νοσοκομείων σε όσους δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία. Αντί να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές και να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί καλούν συνταξιούχους να βοηθήσουν και επιτρέπει στους γιατρούς του ΕΣΥ να λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία.

Τα παιδιατρικά νοσοκομεία στην περιοχή μας, τα μεγαλύτερα στη χώρα μας, έχουν μεγάλες ελλείψεις και χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα σχεδόν τα πόστα. Υπάρχουν τμήματα που απειλούνται άμεσα με κλείσιμο. Αυτή την περίοδο με την αύξηση των περιστατικών τα νοσοκομεία έχουν μπλοκάρει.

Εδώ θα προσθέσουμε και την υπουργική απόφαση της μετατροπής των παιδοογκολογικών τμημάτων σε ΝΠΙΔ με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ” που μαζί με το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη μετατρέπονται τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις.

Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι ένας από τους πιο δυναμικούς βιομηχανικούς κλάδους στη χώρα. Ένας κλάδος με δις πωλήσεις και εκατοντάδες εκατομμύρια επενδύσεις. Τα φάρμακα όμως είναι δυσεύρετα  παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις και μάλιστα σε πολλά από τα οποία είναι ευρείας χρήσης όπως αναλγητικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά, οφθαλμολογικά, εισπνεόμενα. Ο λόγος που υπάρχουν αυτές οι ελλείψεις είναι ότι η παραγωγή και η διακίνηση του φαρμάκου διέπεται από  τους νόμους της αγοράς και οι έμποροι τα εξάγουν σε χώρες που έχουν μεγαλύτερο κέρδος.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει ο καθένας μόνος του.

Επειδή αφορά όλους πρέπει να αντιδράσουμε όλοι, μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς στο Δήμο μας.

Διεκδικούμε :

  • Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας και τα ΤΟΜΥ.
  • Κατάργηση του νομοσχεδίου για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδας Υγείας.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα από το πρωτοβάθμιο μέχρι το τριτοβάθμιο με κατεπείγουσες μαζικές προλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, υποδομές και εξοπλισμό. Άμεσα να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με τον αναγκαίο αριθμό μόνιμων παιδιάτρων !
  • Απαγόρευση χωρίς αστερίσκους των παράλληλων εξαγωγών για να εξασφαλιστεί η επάρκεια στα φάρμακα. Καμία αύξηση στην τιμή των φαρμάκων.
  • Εξασφάλιση δωρεάν χορήγησης από τις δημόσιες μονάδες υγείας (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη, σε όλους όσους τα έχουν ανάγκη.

ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

    –Συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας  Παράρτημα Βύρωνα – Καισαριανής – Ζωγράφου.

   –Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου.

   –Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου.

   –Σύλλογος Γονέων Παιδικών σταθμών Δήμου Ζωγράφου.

   –ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Παράρτημα Ζωγράφου.

   –Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου ‘‘Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ’’