Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για την Υγεία στην πλατεία Κοραή (ΦΩΤΟ)

Ότι δεν θα επιτρέψουν να ρημάζουν τα νοσοκομεία, να υπολειτουργούν και να κλείνουν τμήματα και κρίσιμες δομές, να παραχωρούνται σε ιδιώτες διατρανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά

Ότι δεν θα επιτρέψουν να ρημάζουν τα νοσοκομεία, να υπολειτουργούν και να κλείνουν τμήματα και κρίσιμες δομές, να παραχωρούνται σε ιδιώτες διατρανώνουν αυτή την ώρα σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά, από την πλατεία Κοραή.

Το μαζικό παμπειραϊκό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, απαιτεί δημόσια δωρεάν υγεία για όλους με ουσιαστικά μέτρα στήριξης της. Παράλληλα καταγγέλλει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και την ΠΦΥ της πόλης, με την οποία είναι αντιμέτωποι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της ευρύτερης περιοχής. Παρευρίσκονται ο Νίκος Αμπατιέλος και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και αντίστοιχα βουλευτές Α και Β Πειραιά.

«Η υγεία δε είναι εμπόρευμα. Διεκδικούμε: αύξηση κρατικής χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις», αναγράφει το κεντρικό πανό των σωματείων και των φορέων.  

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου γίνονται ομιλίες από εκπροσώπους σωματείων και φορέων.

Η απόφαση για το σημερινό συλλαλητήριο για την υγεία πάρθηκε σε μαζική σύσκεψη σωματείων και φορέων που έγινε πρόσφατα στο νοσοκομείο «Μεταξά».

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου γίνονται ομιλίες από εκπροσώπους σωματείων και φορέων.

«Στις συνθήκες εργασίας που γίνονται όλο και πιο δυσχερείς με αποτέλεσμα ένα κύμα παραιτήσεων που επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση της στελέχωσης και οδηγούν σε περαιτέρω διαταραχές της λειτουργίας του νοσοκομείου Μεταξάς» στάθηκε η Εύα Πολύζου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη με τη Μονάδα Μαστού, που παρά την ανάδειξη των ελλείψεων και των προβλημάτων, παραμένει χωρίς ουσιαστική λύση.

Αντίστοιχα τόνισε ότι προβλήματα ταλανίζουν το σύνολο του εργαστηριακού τομέα και το ακτινολογικό τμήμα, το φαρμακείο και συνολικότερα το νοσοκομείο που λειτουργεί στα περισσότερα τμήματα με προσωπικό και κάτω του μισού από αυτό που απαιτείται πραγματικά για να καλυφθούν οι ανάγκες

«Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των ασθενών μας και το δικό μας να απολαμβάνουμε σύγχρονες παροχές υγείας δημόσιες και δωρεάν για όλους» υπογράμμισε.

Ο Ηλίας Πατίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά. αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα των υγειονομικών αναφέρθηκε στα αντίστοιχα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο τομέα της παιδείας. Εξίσου στα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης  όπως αποτυπώνονται στα μεγάλα κτιριακά προβλήματα στα σχολεία και την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η Άννα  Λεουτσάκου, από τον Σύλλογο Οικογένειων ΚΕΘΕΑ, εξέφρασε την διαφωνία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειάς ΚΕΘΕΑ Νόστος με το νέο συγκεντρωτικό  νομοσχέδιο για την απεξάρτηση, την υποβάθμιση των στεγνών προγραμμάτων και της κοινωνικής επανένταξης. Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ τόνισε.

Ο Δημήτρης Δημόπουλος, μέλος της διοίκησης Συνδικάτου Μετάλλου και Γραμματέας παραρτήματος Πειραιά, τόνισε πως οι εργαζόμενοι στο κλάδος και στην ν/ε ζώνη Περάματος ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνουν οι ελλείψεις στη υγεία σε προσωπικό όσο και υποδομές. Περιέγραψε το πως οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι λόγω των ελλιπών μέτρων ασφαλείας στα ατυχήματα αλλά και τις επαγγελματικές ασθένειες. Πρόσθεσε πως το συνδικάτο συντονίζει την πάλη με τα σωματεία και τους φορείς Περάματος για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Σχετικά θέματα

Απόψεις