Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: Για άλλη μια  φορά τζάμπα χρήμα στα αφεντικά

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ), κατά την πάγια λογική και πρακτική τους σπεύδουν να ενισχύσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με ζεστό χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τη φοροληστεία του Ελληνικού λαού.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ), κατά την πάγια λογική και πρακτική τους σπεύδουν να ενισχύσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με ζεστό χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τη φοροληστεία του Ελληνικού λαού.

Τώρα, με αφορμή την πρόσφατη Γ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να πριμοδοτήσει τους καναλάρχες με το συνολικό ποσό των 6.839.890 ευρώ, έναντι των εισφορών τους 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.

Στο εξοργιστικό σκεπτικό της κυβέρνησης περιλαμβάνονται … οι επιπτώσεις στα κέρδη των καναλαρχών, λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην ….Ουκρανία στον οποίο συμμετέχει η χώρα μας με την Αλεξανδρούπολη σε κομβικό ρόλο. 

Μασκαρεύουν το άθλιο σκεπτικό τους με την ανάγκη δήθεν για “πλουραλισμό και ποιότητα στον δημόσιο διάλογο”, αυτόν δηλαδή που με σχεδόν απόλυτη μονοφωνία παρουσιάζει ως δικαίωμα στην αυτοάμυνα του κράτους -δολοφόνου του Ισραήλ, την κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών και τις πολεμικές σφαγές του  λαού, με την Ελλάδα στρατηγικό σύμμαχο του Ισραήλ και με στρατιωτική εμπλοκή.

Ενώ, τέλος, εκβιάζει απροκάλυπτα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ με την προβολή της θέσης για “τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης και της αποτροπής επιδείνωσης του εργασιακού περιβάλλοντος στο ως άνω πεδίο οικονομικής δραστηριότητας”.

Από κοντά σπεύδουν, με ανακοίνωση τους, να απαιτήσουν το μερίδιο τους από τη λεία τα αφεντικά του ραδιοφώνου, του διαδικτύου και του έντυπου τύπου. Απαιτώντας από την κυβέρνηση την οικονομική ενίσχυσή τους με πληρωμή από το κράτος της εργοδοτικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2% “πατώντας” πάνω στην θεσμοθέτηση της οικονομικής τους ενίσχυσης.

Σύμμαχος τους σε αυτή την αντεργατική και αντιασφαλιστική συμπαιγνία, για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός- εργοδοτικός συνδικαλισμός των πλειοψηφιών ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στις Ενώσεις των ΜΜΕ, με την ΕΣΗΕΑ στην πρώτη γραμμή, που ταυτόχρονα κατέχουν την απόλυτη μονοφωνία μαζί με τα αφεντικά τους, στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Την ίδια ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ  χρηματοδοτούνται από το κράτος τους στις πάγιες υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους, όπως η ασφαλιστική εισφορά ως μια ακόμη από τις πολλές ενισχύσεις τους, οι άνεργοι συνάδελφοι μένουν χωρίς επίδομα ανεργίας ενώ κινδυνεύει και η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, το εφάπαξ και η επικουρική σύνταξη έχουν μειωθεί, ενώ διαρκώς μειώνονται “διακριτικά” και οι παροχές του ΕΔΟΕΑΠ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Απέναντι σε εργοδότες, κυβερνήσεις και εργοδοτικές-κυβερνητικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα προβάλλοντας την ανάγκη να οργανώσουμε τη δράση μας από τα κάτω, μέσα στους τόπους δουλειάς για :

Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και δικαιώματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Υπεράσπιση και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και διεκδίκηση της πλήρους κάλυψης όλων των αναγκών μας σε αυτές.

Καμιά επιχειρηματική δράση στον χώρο της Υγείας, γιατί οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχές υπηρεσιών Υγείας και φάρμακα σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.

Να πληρώνουν κράτος και εργοδοσία χωρίς καμιά επιβάρυνση από τους ασφαλισμένους.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις