Κοινωνία

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση έξω από τράπεζα κατά πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ έξω από κεντρικό κατάστημα τράπεζας της Eurobank στην οδό Όθωνος στο κέντρο της Αθήνας.  Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» οι συγκεντρωμένοι, διαμαρτύρονται για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν να σταματήσει από την τράπεζα ο πλειστηριασμός. Η τράπεζα είναι κλειστή με κατεβασμένα ρολά ενώ στον χώρο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως τονίζει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ, ο οφειλέτης είναι αγρότης, ο οποίος έχει κάνει επανειλημμένα προσπάθεια να ρυθμίσει το χρέος του. Η τράπεζα ωστόσο αρνείται να προχωρήσει σε ρύθμιση για ακίνητο που βρίσκεται στο Ελληνικό, βάζοντας στον πλειστηριασμό και την πρώτη κατοικία των γονιών του. Σημειώνεται ότι το δάνειο αφορούσε την ανέγερση του ακινήτου, στο οποίο όμως ως εγγυητές είχαν μπει και οι γονείς του αγρότη, με την τράπεζα να εντάσσει στον πλειστηριασμό και το σπίτι που διαμένουν οι ίδιοι, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το επίμαχο ακίνητο.

Το δάνειο προς την τράπεζα εξυπηρετούνταν κανονικά τα πρώτα χρόνια, μέχρι τη στιγμή που εξαιτίας της κρίσης, ο αγρότης μαζί με την σύζυγό του – που τότε εργάζονταν ως ελεύθεροι επαγγελματίες (ασφαλιστές) – έμειναν άνεργοι.

Πριν από λίγους μήνες, στην προσπάθεια του αγρότη να έρθει σε διαπραγμάτευση με την τράπεζα, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η Τράπεζα, για να ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση, απαίτησε την άμεση καταβολή 40.000 ευρώ, χωρίς μάλιστα να εγγυάται κάποια συμφωνία.

Έτσι ο οφειλέτης είδε ξαφνικά το ακίνητό του στους πλειστηριασμούς, ενώ ακόμα εκκρεμεί και η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Τράπεζα.

(Επισκέψεις: 148 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend