Κοινωνία

ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από τις τριετίες – Κινητοποίηση στο ΣτΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης το ΠΑΜΕ, ενάντια στην εκδίκαση της προσφυγής του ΣΕΒ που απαιτεί τη μονιμοποίηση του «παγώματος» των τριετιών για όλους τους εργαζόμενους. H εκδίκαση τελικά αναβλήθηκε για τις 3 Δεκέμβρη 2019.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η Ομοσπονδία των Μεταλλωρύχων, καθώς στην ίδια εκδίκαση είναι και η προσφυγή του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) που προσβάλλει την κλαδικότητα και την επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων τους.

Την αναβολή της εκδίκασης ανακοίνωσε στους συγκεντρωμένους ο Νίκος Ξουράφης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ξεκαθαρίζοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με τον 902.gr,  ότι με διάταξη του μνημονιακού νόμου 4093/2012, την οποία διατήρησε άθικτη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπεται το «πάγωμα» των τριετιών (δηλαδή των αυξήσεων που έπαιρναν οι εργαζόμενοι λόγω προϋπηρεσίας) από τον Φλεβάρη του 2012 και μετά και μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από το 10%! Έτσι, ο χρόνος προϋπηρεσίας μετά το 2012, δηλαδή μέχρι και σήμερα, δεν προσμετράται και άρα συνεχίζει να μην επιφέρει καμία αύξηση στον κατώτατο μισθό. Πατώντας πάνω σε αυτό το αντεργατικό πλαίσιο, καθώς και στους νόμους 4172/2013 (νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου) και 4254/2014, ο ΣΕΒ  αμφισβητεί με την προσφυγή του και τις τριετίες πριν από τον Φλεβάρη του 2012!

(Επισκέψεις: 182 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend