Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΠΑΜΕ: Αστυνομικοί με χρυσαυγίτικα σύμβολα στα κράνη τους, λειτουργούσαν σαν αγέλες μέσα στο πλήθος

Το όργιο αστυνομική καταστολής κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Το όργιο αστυνομική καταστολής κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και σημειώνει:

«Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε στο μέγιστο βαθμό όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση και η Αστυνομία απάντησαν με χημικά, αύρες, με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με προπηλακισμούς βουλευτών του ΚΚΕ, με στοχοποίηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και βίαιους τραυματισμούς διαδηλωτών.

Χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών δεν θρηνήσαμε θύματα. Με ιδιαίτερο μένος στοχοποιούσαν συνδικαλιστές, ορμούσαν αδιακρίτως για να απομονώσουν νεολαίους και παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Οι πρώτοι που δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ήταν οι φυλακισθέντες – εξορισθέντες 1967-1974. Οι νέες κατασταλτικές δυνάμεις με τα μηχανάκια, με τα χρυσαυγίτικα σύμβολα πάνω στα κράνη τους, λειτουργούσαν σαν αγέλες μέσα στο πλήθος. Στόχος ήταν να υπάρξουν θύματα».

Post
Filter