Πολιτική

Απαράδεκτη μονταζιέρα από το in.gr

Όταν θεωρείς ότι έχεις επιχειρήματα για να γράψεις ένα άρθρο δεν έχεις ανάγκη να καταφύγεις σε μια «ομολογημένη» μονταζιέρα, σε ψεύτικη φωτογραφία. Ούτε σε άθλιο τίτλο, γνωρίζοντας, μάλιστα, ότι όλα αυτά θα κυκλοφορήσουν – πολλές φορές άκριτα – στο διαδίκτυο.

Η εντυπωσιοθηρία ανθεί εκεί που δεν υπάρχει επιχείρημα. Κι αν τα γραφόμενά σου είναι τόσο αίολα που για να περπατήσουν πρέπει να πλασαριστούν και έωλα, μονταρισμένα, κατασκευασμένα, σκηνοθετημένα, τότε μιλάμε για κατήφορο.Και μόνο σαν κουτοπονηριά μπορεί να εκληφθεί ότι ομολόγησες ο ίδιος το fake. Αφού, όμως, πρώτα το έχεις σερβίρει…  

Ο λόγος, δε, που δεν τα κάνεις αυτά, είναι απλός: Διότι τότε ακριβώς είναι που γίνεσαι «Μακελειό». Με ό,τι αυτό σημαίνει. 

Αυτό είναι το σχόλιο του «Ημεροδρόμου» για πρακτικές τέτοιου είδους όπως αυτή που ακολουθεί: 

Στην ιστοσελίδα in.gr δημοσιεύθηκε ένα κείμενο υπό τον τίτλο «Αποκάλυψη: Είσαι παιδεραστής Αλέξη;» (εδώ). 
 
Στη φωτογραφία (δείτε και παρακάτω) εμφανίζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Στο τέλος του άρθρου υπάρχει και το εξής για…ξεκάρφωμα : 
 
«Προς διευκρίνιση: Η φωτογραφία είναι προϊόν μοντάζ. Αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αληθινή, όπως αληθινές είναι άλλες με τον πρώην ή τον νυν πρωθυπουργό και χιλιάδες πρόσωπα από όλους τους χώρους. Αυτό όμως δεν τους κάνει ταυτόχρονα παιδεραστές, σεξουαλικά αρπακτικά, κλέφτες ή λαμόγια. Αλίμονο αν σε κάθε φωτογραφία προβλέπαμε το αμαρτωλό μέλλον ή ξέραμε το αμαρτωλό παρελθόν ορισμένων ανθρώπων. Υστερόγραφο: Και τώρα που τα Ορκ του διαδικτύου θα αναλάβουν την αναπαραγωγή χωρίς τη διευκρίνιση τι θα κάνεις Αλέξη; Θα συνεχίσεις την τακτική του Μακελειού;». 
 
Για το θέμα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μοντάζ, όπου έχει «αφαιρεθεί η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα Μπέτυ Μπαζιάνα και στη θέση της εμφανίζεται ο κ. Λιγνάδης». 

Η φωτογραφία – μοντάζ του in.gr (επάνω) και (κάτω) οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Ν. Ηλιόπουλος. 

(Επισκέψεις: 7.864 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend